Home

VESTI

Intervju: Petar Dundov

No Comments Intervjui

Intervju: Petar Dundov Petar Dundov je Hrvatski DJ i producent, rođen u Zagrebu 1973. godine. Još od detinjstva on je bio fasciniran sa sintisajzerskim zvukom i konceptom razvijanja novog muzičkog talasa.

Godine 1989. kupio je svoj prvi sintisajzer i počeo praviti muziku pod uticajem Kraftwerk-a, Jean M. Jarre-a i Depeche Mode-a.

A 1993. godine on je napravio himnu za prvu Hrvatsku rejv žurku "Under City Rave" koja je kasnije izdata kao njegva prva 12" ploča na Formaldehyde Records iz Berlina.

 

Više o Pertu pogledajte na njegovom DJ profilu . A u nastavku pogledajte šta nam je Petar rekao o narednim nastupima gde ga možete čuti.

 

Lucky Records Showcase, nam je spremio još jedno inenađenje. Otvaranje letnje sesone uz odličan line up… kakva su očekivanja, i šta ste na pripremili?

Očekujem dobar provod. Prošli puta kad sam nastupao na Lucky Records Showcase-u bilo je odlično. Ovaj put imat ću live nastup i pripremio sam mnogo pjesama s novog albuma, nadam se da će publika uživati.

Nedavno si nastupio na Hypcrspace festivalu u Budimpešti, po line up-u bih rekli da je bilo odlično. Možeš li nam reći kako je bilo i ima li razlike u poređenju sa drugim festivalima iz regije?

Bilo je genijalno, mnogo dobrih izvođača, super produkcija i veliki broj posjetitlja. Ono što je posebno na ovom festivalu je definitivno mađarska publika.

Skromni su i iskreno se raduju. Otvoreniji su prema različitim žanrovima glazbe što me na moment podsjetilo kako su festivali izgledali prije opće popularizacije plesne glazbe.

 

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

 
Smatraju te perfektnim producentom, u Srbiji te pojedini nazivaju elektronskim Mozartom :). Da li više uživaš u DJ-ingu ili produkciji?

Ne bih mogao odvojiti jedno od drugog, uživam u produkciji  jednako kao I u prezentaciji glazbe na nastupima.

Šta misliš da li je sada teže ili lakše probiti se na muzičku scenu?

Danas je lakše probiti se, komunikacija je puno jednostavnija, svi su na internetu non stop, može se lakše  doći do kontakata. Jedino što je danas velika gužva u “eteru” pa je potrebno ustrajati dovoljno dugo da bi se od silne šume vijdelo drvo.

 

Šta je tvoj plan za budućnos, i gde još ljudi mogu da uživaju u tvojoj muzici nakon MB Elektronics Label Nights & Lucky Records Showcase-a?

Novi album je izlazi u Septembru I povodom toga krećem na svjetsku turneju. Do sada su potvrđeni nastupi u Njemačkoj, Japanu, Australiji, Engleskoj, Nizozemskoj, Protugalu, Norveškoj itd.

Nastupao si širom sveta, po raznim festivalima i žurkama već dugi niz godina. Možeš li nam reći gde i koji nastup je na tebe ostavio najbolji utisak?

Bilo je mnogo dobrih nastupa, no izdvojio bi nastupe na Unsound Festivalu u New Yorku I Labyrinth Festivalu u Naebi u Japanu.

Nedostaju li ti stari dani, kada je sve bilo drugačije, ljudi, muzika, dešavanja…?

Ne nedostaju mi jer se toliko toga dešava danas da ne stignem razmišljati previše o prošlosti.

 

 

 MB Elektronics Label Night & Lucky Showcase, 17.05.2013. BSC Beograd

MB Elektronics Label Night & Lucky Showcase, 17.05.2013. BSC Beograd

 

 

Imaš li omiljenu track-u koju si producirao?

Teško je izdvojiti, to je kao kad roditelja pitaš koje mu je djete omiljeno. Možda u nazad par godina “Oasis” jer mi je ta pjesma pomakla neke stvari u kojem smislu bih dalje razvijao sound.

Naš magazin već 2 godine, nastavlja sa organizovanjem dešavanja okrenutih ka edukaciji i promociji mladih, neafirmisanih DJ-eva i producenata pod nazivom "Junior series". Imaš li neku poruku ili savet za mlade kolege koji su na početku karijere?

Ako se žele baviti produkcijom glazbe neka nauče svirati barem jedan instrument, a ako žele biti DJ- I neka počnu od gramofona jer će im inače biti teže shvatiti što je zapravo mix.

Petre, hvala ti na odvojenom vremenu, uživali smo. Jedva čekamo 17. maj i „MB Elektronics Label Nights & Lucky Records Showcase“. 😉

 

 

 

Pitanja: Svetislav Đorđević / Clubbing.rs

Odgovori: Petar Dundov

 

 

 

MB Elektronics Label Night & Lucky Showcase, 17. maj Bašta Sava Centra, Facebook event