Home

VESTI

Intervju: Nookie

No Comments Intervjui

Nookie Povodom Back 2 Back sessions žurke koja se održava večeras u klubu Route 66, zamolili smo Mr Gavin Chaung-a aka Nookie-a da odvoji malo vremena i odgovori na par pitanja.

1. Trenutno slušamo vaš "Sounds of Music" album, koji je izašao 1995. za "Reinforced Records". Pregršt dobrih vibracija dolazi sa njega. Kakvu studijsku opremu ste tad koristili?

 

– U to vreme sam se oslanjao na "hardware". Imao sam osnovnu postavku: Akai S950 sempler, Korg M1 klavijaturu, mikser sa 16 kanala i računar Atari 1040ST, na kom sam koristio Cubase. Moj Akai sempler je bio veoma ograničen dužinom sempla koji je mogao da učita, tako da sam morao unapred da mislim koje ću semplove koristiti.

2. Aktivni ste na elektronskoj, muzičkoj sceni od samog početka. Kako gledate na trenutna dešavanja?

– Osnovna razlika između tada i sada je što se scena razvila u mnoštvo žanrova i različitih muzičkih stilova. Ako elektronsku muziku posmatram kao celinu, rekao bih da je scena zdravija nego ikad. Digitalizacija i internet su povećali kvantitet, a na vama je da izaberete kvalitet. Takođe, računari su pojednostavili proces muzicke produkcije i omogucili svima da izraze svoju kreativnost.

"Digitalizacija i internet su povećali kvantitet, na vama je da izaberete kvalitet"
"Digitalizacija i internet su povećali kvantitet, na vama je da izaberete kvalitet"

3. Dvaput ste nastupali na EXIT festivalu. 2002. na Dance Arena, i 2006. na Happynovisad stejdžu. Kakva su vam sećanja na sam festival i publiku?

– EXIT je definitivno jedan od najboljih festivala na kojima sam imao čast da nastupam. Kada sam prvi put gostovao, bio sam potpuno zapanjen činjenicom da se jedan festival može održati na tako fantastičnoj lokaciji. Tada je EXIT bio više "underground", i trajao je 9 dana. Drugi put sam se takođe odlično proveo, ali sam primetio da je postao komercijalniji, i trajao je 4 dana.

4. Čime ste trenutno zauzeti? Kakvi su budući planovi vaše "Phuzion" izdavačke kuće?

– Volim da budem svestran. Trenutno sam napravio plan izdanja za "Phuzion" do kraja 2010. Takođe radim na svom House/Down-Tempo projektu "Urban Deep", zajedno sa svojim partnerom Ryan Daniels.

Takođe, vodim "Atmosphere" večeri, koje su se do sada održavale u londonskim klubovima, a ove godine će rezidentura izaći izvan granica UK, ali najbitnije od svega je što se staram o svojoj dvogodišnjoj ćerkici.

5. Za kraj nam recite kakve ritmove ste spremili za novosadsku publiku ovog petka u klubu Route 66.

– Stvarno sam presrećan što se vraćam u Novi Sad. Big Bud i ja imamo dosta svežih stvari koje jedva čekamo da isprobamo na densfloru. Vidimo se u petak.

 

Izvor:
Happynovisad.com