Home

VESTI

Hernan Cattaneo: “Nikada previÅ¡e tvrdo ili prebrzo”

No Comments Intervjui

Jedan od najboljih svetskih haus di-džejeva Hernan Kataneo nastupiće na „Refresh“ festivalu, koji se od 7. do 10. avgusta održava u Kotoru, u ekskluzivnom intervjuu za „Blic“ kaže da jedva čeka nastup u Crnoj Gori, obećava žurku za pamćenje i priznaje da ga mnogo lepih uspomena veže za Srbiju gde je gostovao nekoliko puta.

Uskoro nastupate na „Refresh“ festivalu, šta posetioci mogu da očekuju?
– Siguran sam da će to biti neverovatno veče i žurka za pamćenje! ÄŒuo sam mnogo lepih stvari o Kotoru i jedva čekam da doÄ‘em u Crnu Goru.

Nekoliko puta ste gostovali u Srbiji. Čega se najradije sećate?
– Previše je lepih uspomena da bih sve pomenuo! Svaki put kada sam dolazio u Srbiju odlično sam se proveo, i svaki put je bio bolji od prethodnog. Poslednje gostovanje ću dugo pamtiti, to je bila jedna od onih noći koje ne želite da se završe. Publika je bila neverovatna, a atmosfera je bila kao da sam u Južnoj Americi.

 

Vaš nastup na „Egzitu“ 2006. se i dalje prepričava…
– To je definitivno jedan od najboljih festivala na kojima sam gostovao! Publika je bila fantastična, lista izvoÄ‘ača fenomenalna… Ne mogu da dočekam da ponovo doÄ‘em u Novi Sad.


Spadate meÄ‘u najtraženije di-džejeve na svetu, putujete tokom cele godine, a opet uspevate da svaki vaš nastup bude neverovatno energičan…
– Zaista uživam u onome što radim. Naravno, nekada se umorim od aviona i hotela, ali uz malo odmora i dobre hrane brzo se oporavim. Volim da puštam muziku i to mi nikada neće dosaditi.

Da li više volite da nastupate na festivalima ili u klubovima?
– Sve zavisi od publike. Nije bitno da li nastupate na velikom festivalu pred 50.000 posetilaca ili malom klubu pred 200 ljudi, najvažnija je dobra atmosfera.

Bez obzira na žestoku konkurenciju, ipak uspevate da ostanete autentični i originalni. U čemu je tajna vašeg uspeha?
– Uvek sam pokušavao da radim stvari za koje iskreno mislim da su dobre. Nikada ne puštam odreÄ‘enu vrstu muzike samo zato što je u trendu. U svakom trenutku u svetu se pojavljuje mnogo dobre muzike, jedino treba odabrati prave numere.

Sa kompilacijama „Master Series“ osvojili ste vrh svetske di-džej scene. Šta je vaš sledeći cilj?
– Nikada ne možete da kažete: „Sada sam na vrhu“ jer uvek ima prostora za unapreÄ‘enje. TakoÄ‘e, tehnologija se stalno menja pa uvek postoji novi izazov koji čeka iza ugla. Poslednji singl je odlično prihvaćen, ali, znate, dobri ste onoliko koliko je dobra vaša poslednja pesma, što znači da moram da nastavim u tom stilu da bih ostao na pravom putu.

Kako opisujete vaš muzički stil?
– Uvek sam bio haus di-džej, što znači i dip, progresiv i tek haus… Puštam sve te žanrove i najbitnije je da moj set bude melodičan sa pravim ritmom, ili kao što uvek kažem: „Nikada previše tvrdo ili prebrzo.“

Na kraju, da li imate poruku za mlade di-džejeve koji žele da krenu vašim stopama?
– Budite uporni i iskreni. To je najbolji način da napredujete i budete srećni u onome što radite.