Home

VESTI

Završen drugi “Merlinka” festival

No Comments Film

Završen drugi "Merlinka" festivalSinoć je u Domu omladine Beograda završen drugi Međunarodni festival queer filma "Merlinka". Za pet dana koliko je festival trajao, prikazano je 47 filmova gej, lezbejske i trans tematike iz različitih zemalja regiona i sveta.

 

Festival je posetilo preko 500 gledalaca.

 

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo MUP-u Stari Grad na odličnoj saradnji, kao i svim prijateljima Festivala, medijima, prevodiocima i volonterima koji su pomogli da Merlinka bude uspešno realizovana.

 

Na kraju festivala dodeljene su i nagrade za najbolje filmove.

"Dorotina cipelica" za najbolji kratki film pripala je ostvarenju "Tools 4 Fools" (Igračke za budale) američke režiserke Kate A. Brandt, koje obrađuje temu šta raditi sa polovnim seks igračkama.

 

 

U  nedelju počinje drugi Merlinka festival
Završen drugi "Merlinka" festival

 

"Dorotina cipelica" za najbolji dokumentarni film pripala je švajcarskom filmu "Familiensache" (Porodične stvari) režiserke Sare Horst, koji prati mladića čiji otac je gej, a majka lezbejka.

"Dorotina cipelica" za najbolji igrani film pripala je američkoj komediji "The Big Gay Musical" (Veliki gej mjuzikl) koji podpisuju Casper Andreas i Fred M. Caruso, a koji prati pozorišnu trupu koja radi mjuzikl "Adam i Steva kakvim ih je bog stvorio“.

Treći Merlinka festival planiran je za decembar 2011. godine. Merlinka festival zajedničkim snagama organizuju Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda.