Home

VESTI

Zatvaranje Slobodne zone

No Comments Film

Zatvaranje Slobodne zoneFilmski festival Slobodna zona, koji je ove godine posetilo 15.000 gledalaca zatvorio je u Dvorani Kulturnog centra film Fudbaleri buntovnici i jedan od aktera tog filma, legendarni kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo Predrag Pašić.
  
Najveću posećenost su zabeležili filmovi Hana Arent, Gde idemo sada, Marli, Pank Sindrom, El Gusto, Ambasador i svakako Fudbaleri buntovnici.
  

Festival na kome je prikazano 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, ove godine je otvorila gošća slektorka, višestruko nagrađivana hrvatska književnica Dubravka Ugrešić.

Veliko interesovanje i posećenost izazvali su i Noćni razgovori, koji su ove godine prvi put organizovani kao prateći program festivala koji se odvijao svake večeri od 3. do 6. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Moderator Noćnih razgovora bio je Ivan Milenković, filozof i zamenik glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radija Beograd.

Slobodna zona na BIS se odrzala 8. novembra gde su bili prikazani filmovi Maril, Hana Arent, Gospodin Lazar, Ambasador, Gde idemo sada, Fudbaleri buntovnici i film iznenađenja Film mobilnim.

 

 

 Zatvaranje Slobodne zone

Zatvaranje Slobodne zone

 

 

Publika će i ove godine odlučiti za koji film će filmski festival Slobodna zona otkupiti televizijska prаvа i prаvа zа prikаzivаnje nа turneji Slobodne zone u 30 grаdovа Srbije. Pobednike ćemo proglasiti u petak, 9.novembra.