Home

VESTI

Vodimo vas na premijeru filma “Imaginarijum Dr. Parnasusa”

No Comments Film

Vodimo vas na premijeru filma "Imaginarijum Dr. Parnasusa"

Jedan od najoriginalnijih filmova iz opusa montipajtonovca Terija Gilijama, „Imaginarijum doktora Parnasusa“ završen je zajedničkim naporima prijatelja Hita Ledžera nakon njegove iznenadne smrti tokom snimanja.

U modernom Londonu putujući teatar doktora Parnasusa pruža radoznalcima priliku da, prošavši kroz ogledalo, uđu u svet iz svoje mašte. Posetioci ne znaju da je doktor Parnasus, jednom davno, sklopio ugovor sa đavolom. Doktor je dobio mladost, a demon pravo da dobije njegovu kćer kada napuni 16 godina…

Clubbing.rs, u saradnji sa distributerskom kućom MCF, vas vodi na premijeru filma "Imaginarijum Dr. Parnasusa" u bioskopu Kolosej 11. februara. Zainteresovani je potrebno da na pošalju email na adresu ulaznice [at] clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Imaginarijum Dr. Parnasusa".

 

 

Vodimo vas na premijeru filma "Imaginarijum Dr. Parnasusa"

 

Vodimo vas na premijeru filma "Imaginarijum Dr. Parnasusa"

 

 

U trci protiv vremena, u svetu iza magičnog ogledala, jedan čovek saznaće cenu koja se plaća za snove i pokušaće da ispravi greške iz prošlosti. 

…Taj trenutak se bliži, i doktor Parnasus sklapa još jedan dogovor sa đavolom – Valentinu će dobiti onaj ko prvi zavede pet duša. Doktor Parnasus obećava Valentininu ruku mladiću koji pristane da mu pomogne u ovoj trci sa vremenom, upuštajući se u divne i eksplozivne avanture u svetu izvan realnosti kako bi ispravio greške iz prošlosti.

O filmu

Priča o nastajanju filma nezaboravna je kao i filmska priča. Iznenadna smrt glavnog aktera, Hita Ledžera (Betmen: Mračni vitez, Planina Broukbek) nakon manje od polovine snimanja, zamalo je naterala Gilijama da prekine sa snimanjem. Trojica Ledžerovih prijatelja: Džoni Dep, Kolin Farel i Džud Lou, pristali su da preuzmu Ledžerovu ulogu kako bi se film završio. Toni Gilijan napravio je male izmene u scenariju, dodavši da se osobama koje prođu kroz ogledalo dešava da promene lik, i snimanje je nastavljeno. 

U znak poštovanja i prijateljstva prema preminulom Ledžeru, Džoni Dep, Kolin Farel i Džud Lou odrekli su se honorara u korist Ledžerove maloletne ćerke koja je greškom izostavljena iz testamenta, a Teri Gilijam je film predstavio kao „film  Hita Ledžera i prijatelja“.

„Imaginarijum doktora Parnasusa“ je film o svim važnim temama o kojima Teri Gilijam priča priče: moralnosti, potrazi za srećom, ljubavi, snazi koju imaju snovi, i, pre svega, priča o nepobedivosti ljudske imaginacije. Tragedija koja se dogodila tokom snimanja naterala je ekipu filma da, iskoristivši modernu tehnologiju za specijalne efekte, ode još dalje u otkrivanju čudesa sveta koji se nalaze u ljudskoj mašti i svetu koji nas okružuje.