Home

VESTI

Upoznajte svet Assassin Creed-a!

No Comments Film

Upoznajte svet Assassin Creed-a!Majkl Fasbender i Marion Kotijar vas uvode u Red Asasina. Baš pred Novu Godinu, tačnije 29. decembra, u domaće bioskope dolazi jedno od najiščekivanijih filmova godine – Assassin's Creed 3D.

  

Studio 20th Century Fox i Ubisoft Motion Pictures objavili su novi insert u kome glavni glumci iz filma govore o Creed mitologiji, a za sve novajlije u svetu Assassin’s Creed-a, spremili smo dodatne informacije.
  

Kada u uvodnim scenama filma Assassin’s Creed, Kalum Linč stigne u Abstergo, susreće se sa svetom za koji nije znao da postoji. Red Asasina i Vitezovi Templari su u ratu od nastanka čovečanstva; svaka grupa ima svoje ideale i uverenja o tome kako čovečanstvo može da dostigne svoj najveći potencijal i da ponađe artefakte prethodne civilizacije, koja je nastala pre pojave prvih ljudi. Uz pomoć Animusa, Templari pokušavaju da prodru u genetske uspomene, tako što šalju ljude nazad kroz istoriju i oživljavaju iskustva njihovih predaka. Ali šta sve to znači?

RED ASASINA
Red Asasina ima dugu istoriju. To je tajna sekta tihih ratnika koja ima tri ključna pravila:

Nikada oružjem na nedužni život;
Stopi se sa okolinom;
Nikada ne ugrozi bratstvo.

Asasini su se vekovima pridržavali ovih načela i vodili tajni rat protiv Vitezova Templara. Asasin mora pokazati uzdržanost i živeti samo onda kada je to neophodno; Asasin mora pokazati suptilnost i stopiti se sa okolinom; Asasin mora pokazati integritet i nikada ne nauditi Redu. Kroz ova načela, razlikuju se od Vitezova Templara, koji više cene kontrolu od prava na izbor.

 

 

 Upoznajte svet Assassin Creed-a!

Upoznajte svet Assassin Creed-a!

 

 

ABSTERGO
XX vek. Red Templara je započeo tehnološki rat kroz primenu nauke, verujući da bi im napredak doneo željenu kontrolu. Kroz mega-korporaciju pod nazivom Abstergo, značajno ulažu u nova otkrića, koja koriste za sopstvene ciljeve. Ali kako bi došli do odgovora koje traže, moraju da se oslanjaju na znanje i iskustvo Reda Asasina – svim potrebnim silama.

KALUM LINČ
Abstergo veruje da će baš putem Kaluma Linča (Majkl Fasbender) dostići svoj cilj. Pod rukovodstvom svog oca, Alena Rikena (Džeremi Ajrons), mlada naučnica u Abstergu, dr Sofija Riken (Marion Kotijar), organizuje Linčovo oslobađanje iz zatvora, gde ga čeka smrtna kazna za ubistvo. Linč je izgubljen i muči se da pronađe svoje mesto u svetu. Sofija obećava da odgovori na njegova pitanja, samo ukoliko on učestvuje u njenim eksperimentima, koji koriste uređaj poznat kao Animus.

ANIMUS
Najneverovatnije naučno dostignuće Absterga je mašina koja otključava genetske uspomene, sadržane u DNK subjekata, omogućavajući im da osete i dožive davno izgubljene uspomene predaka. To je komplikovan postupak, koji od svojih učesnika zahteva potpunu predanost (čitaj: razum), a sinhronizacija zna biti nestabilna. Ekstremni događaji, kao i emocionalne reakcije, mogu izazvati kolebanje sinhronizacije, dok potpuna nesinhronizacija može imati razorne efekte na psihu subjekta.

 

 

Upoznajte svet Assassin Creed-a!

Upoznajte svet Assassin Creed-a!

 

 

ŠPANIJA U XV VEKU I ŠPANSKA INVKIZICIJA
Preko Animusa, Kal otkriva sećanja svog pretka, Agilara de Nerha, koji je živeo u Španiji u XV veku i borio se protiv španske inkvizicije i velikog inkvizitora Tomasa De Torkemada. Preko Agilarovih sećanja, Linč otkriva da je deo Reda Asasina…

 

SKRIVENO SEČIVO
Kompaktan i smrtonosni uređaj koji je postao obeležje Reda Asasina, skriveno sečivo, oštar je bodež koji se može izvući i uvući u trenu, dovoljno dugo da onesposobi protivnika i sakrije sve dokaze koji ukazuju na Asasine.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=TTc9gkBjtwg|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Assassin's creed // Creed mitologija

 

 

SKOK SUDBINE (LEAP OF FAITH)
Pored svih veština Asasina, koje se uče godinama kroz treninge i fokusiraju na parkur, otkriven javno tek tokom ’80-ih, Skok sudbine je možda najvažnije dostignuće. Omogućava im da pobegnu od opasnosti i upravljaju životom na krovovima. Pokazujući privrženost svojim osnovnim uverenjima da je život vredan samo onoliko koliko si služio Redu, Skok sudbine je poslednji test za inicijaciju Asasina, pre nego što polože svoju zakletvu Redu.

Assassin’s Creed u bioskope širom Srbije stiže 29. decembra u 2D i 3D formatima.