Home

VESTI

Učenici XIII gimnazije o filmu “Tilva Roš”

No Comments Film

Shopping Day @ Player.rsU četvrtak, 17. februara, u bioskopu Roda, filmska kuća KISELO DETE i distributerska kuća TUCK organizovali su besplatnu projekciju filma „Tilva Roš“ za učenike III i IV razreda Trinaeste beogradske gimnazije.

Reditelj Nikola Ležaić, glumci Dunja kovačević i Marko Todorović – Toda, kao i mladi reper Shorty, koji je ostvario zapaženu ulogu u ovom filma, posle projekcije razgovarali su sa učenicima i odgovarali na njihova brojna pitanja.

 

Gimnazijalci su bili vrlo radoznali i zainteresovani da saznaju što više detalja o filmu i čuju iskustva svojih, nešto starijih, vršnjaka o problemima i radostima tinejdžerskog doba, kojima se film bavi.
 
O tome kako su doživeli film, najbolje govore komentari samih đaka:
"Duhovita i zabavna; bolna ali, prvenstveno, stvarna slika izbora ili jedine mogućnosti naših vršnjaka, samo nešto malo dalje od nas." Una Lučić (IV3)

 

 

 Tilva Roš

Tilva Roš

 

 "Interesantan film koji prikazuje neku drugu stranu života, uslovljenu nedostatkom nekog sadržaja. Mislim da je najbolje to što pokazuje koliko naša država ne ulaže u kulturni život provincije. Dobra glumačka ekipa, ubedljiva." Kristina Krdžavac (IV3)

"Film na specifičan način pokazuje da su bol i tuga samo prolazne faze."Aleksandar Bocić (IV3)

"Film nakon kojeg se menjaju stavovi o nekim stvarima." Milica Perović(IV3)

 "Bol je trenutna stvar i jedina koja ih pokreće." Jelena Đukanović (IV3)

"Pejzaži, i uopšte enterijeri, divni su: divlji i ogoljeni, kao i likovi." Ana Stojiljković (IV3)

 

 

 Tilva Roš

Tilva Roš

 

U direktnom kontaktu sa omladinom, kojoj je prvenstveno i namenjen ovaj film, ekipa „Tilve Roš“ se još jednom uverila u to da njihovo ostvarenje lako i na pravi način nalazi put do svoje publike, te da navodi na razmišljanje o prijateljstvu, ljubavi i nalaženju sopstvenog mesta u svetu odraslih.
 
Publika je na kraju ovog lepog druženja zatražila da uživo čuje pesmu„Činčila“, zaštitni znak filma, i Shory im je ispunio želju. Dok je u freestyle-u izvodio pesmu oni su pljeskajući davali ritam.

 

 

 Tilva Roš

Tilva Roš

 

 

Na rastanku učenici su na poklon dobili postere filma „Tilva Roš“, a  Toda im je poručio da uživaju u letu koje im predstoji po završetku srednje škole, jer je to najlepši period u životu kojeg  će se uvek sećati, što je propraćeno velikim aplauzom.
 
KISELO DETE i TUCK žele da se zahvale XIII beogradskoj gimnaziji, naročito profesoru književnosti Draganu Đorđeviću koji je učestvovao u organizaciji ovog druženja, kao i bioskopu Roda na gostoprimstvu.
 

 

 

Izvor:

Filmske.com