Home

VESTI

U četvrtak 7. novembra počinje deveti FIST!

No Comments Film

U četvrtak 7. novembra počinje deveti FIST!Deveti po redu Festival internacionalnog studentskog teatra FIST 09, počinje u četvrtak, 7. novembra i trajaće do 10. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti. FIST je festival koji svake godine organizuju studenti Katedre za menadžment i podukciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti.

  
Ove godine koncept festivala je GOZBA, kao mesto gde se okupljamo da slavimo umetnost i u festivalskoj atmosferi zajedno pronalazimo zadovoljstvo u različitim vrstama performansa.

  

U okviru glavnog programa FIST-a, posetioci će imati prilike da pogledaju predstave Family Album iz Holandije, Another play without a title iz Rumunije, Pelican iz Albanije i The Memory of Water iz Hrvatske, kao i predstavu Insalatina verde u Fist produkciji, koja će 7.novembra biti premijerno izvedena u 20h.

U okviru pratećeg programa, 8. novembra u 18h biće otvorena izložba Supermarket na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru koje će biti predstavljena idejna rešenja 25 mladih umetnika – studenata koji su svojim delima dali odgovor na pitanje da li život vide kao Megamarket – gozbu i izobilje ili Minimarket – oskudicu, probleme i ograničenja.

Edukativni program FIST-a čine predavanja i radionice Ivana Kralja, Aleka Rikelmea i Tomasa Žiške koja će se održavati svakog dana za vreme trajanja Festivala na Fakultetu dramskih umetnosti.

Obilje, raznovrsnost, eksperimentisanje različitim pozorišnim žanrovima i veličanje umetnosti biće ponuđeno na ovogodišnjoj FIST trpezi i svaki ljubitelj pozorišta i umetnosti moći će da pronađe nešto po sopstvenom ukusu.

 

 

 U četvrtak 7. novembra počinje deveti FIST!

U četvrtak 7. novembra počinje deveti FIST!

 

 

Pored glavnog, edukativnog i pratećeg programa od 6. novembra sa emitovanjem će početi i FIST radio, koji će biti dostupan putem interneta, a koji će svojim slušaocima omogućiti kvalitetan i zanimljiv program u vidu pratećih informacija o samom festivalu, intervjua sa gostima festivala, brojnim zabavnim i edukativnim emisijama i jako dobrom muzikom.

Cilj ovogodišnjeg koncepta pored hedonističkog slavljenja umetnosti jeste i da se stvori prostor za eksperimentisanje, pomeranje granica u pozorištu i aktiviranje čula i duha.
Ukoliko ste gladni kulture, FIST je za vas spremio GOZBU!
Poslužite se!