Home

VESTI

Trilogija “Hobit-a” u režiji Pitera Džeksona!

No Comments Film

Trilogija "Hobit-a" u režiji Pitera Džeksona!Dugoočekivana fimska adaptacija knjige "Hobit", pod rediteljskom palicom Pitera Džeksona biti snimljena u tri dela! Piter Džekson će napraviti i treći film u okviru svoje adaptacije Dž.R.R. Tolkinovog remek dela "Hobit".

Džekson, dobitnik nagrade Oskar za blokbaster trilogiju "Gospodan prstenova", je prvobitno planirao da snimi dva filma, čija se radnja odvija 60 godina pre "Gospodar prstenova" u Srednjoj zemlji.

 

On je izjavio: "Nakon odgledanog nemontiranog materijala, Fren Volš, Filipa Bojens i ja smo bili veoma zadovoljni kako se sve uklopilo. Sama kompleksnost priče "Hobit", kao i određenih delova priloga "Gospodar prstenova" nam je postavila jednostavno pitanje: Da li imamo dovoljno materijala za još jedan film?

 

 

Trilogija "Hobit-a" u režiji Pitera Džeksona!
Trilogija "Hobit-a" u režiji Pitera Džeksona!

 

 
Iz perspektive nas kao filmskih stvaralaca i obožavalaca odgovor je bezrezervno 'da'. Svesni smo koliko bi priča o Bilbu Baginsu, patuljcima iz Erebora, uzdizanju Nekromancera i bici za Dol Guldur ostala neispričana. Presrećan sam da su New Line, MGM i Warner Bros podjednako oduševljeni da se fanovima pruži priča iz tri dela".

Prvi film u okviru trilogije, "Hobit: Neočekivano putovanje" (The Hobbit: An Unexpected Journey)  u bioskope stiže 13. decembra, dok se drugi deo očekuje u decembru 2013.godine.

 

Trilogija "Hobit-a" u režiji Pitera Džeksona!
Trilogija "Hobit-a" u režiji Pitera Džeksona!

 

Završetak trilogije je planiran za leto 2014. godine. Sva tri filma će biti urađena i u 3D i 2D tehnologiji.