Home

VESTI

Trent Reznor pravi muziku za film “The Girl With the Dragon Tattoo”

No Comments Film

The Girl With the Dragon TattooLider grupe Nine Inch Nails sve češće se pojavljuje kao kompozitor filmske muzike. Trent Reznor je dobio nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najbolje filmske muzike, za svoj rad u filmu "Društvena mreža".

Zahvaljujući tome, Reznor je dobio ponudu da komponuje muziku za film "The Girl With the Dragon Tattoo", prvi u seriji filmova koji će biti snimljeni po trilogiji romana švedskog pisca Stiega Larssona.

 

Takozvana "Milenijum" trilogija je po svom objavljivanju stekla ogromnu popularnost, sve tri knjige su ekranizovane u Švedskoj, a "The Girl With the Dragon Tattoo" (u Srbiji objavljena pod nazivom "Muškarci koji mrze žene") je početak američke serije filmova.

 

Film će režirati David Fincher, sa kojim je Reznor sarađivao u filmu "Društvena mreža". "Muzika za ovaj film će biti bazirana na gudačkim instrumentima, planiramo sve da snimimo analognim putem, za razliku od elektronske muzike u filmu "Društvena mreža"", izjavio je Trent Reznor povodom početka rada na ovom soundtracku.

 

 

The Girl With the Dragon Tattoo
The Girl With the Dragon Tattoo

 

 

Izvor:

mtv.rs