Home

VESTI

“Tamo i ovde” nagradjen na Tribeci

No Comments Film

"Tamo i ovde" nagradjen na Tribeci

Film "Tamo i ovde", srpskog reditelja i scenariste Darka Lungulova, nagrađen je na prestižnom filmskom festivalu Trajbeka (Tribeca Film Festival) kao najbolji film u kategoriji ostvarenja čija se radnja dešava u Njujorku (Best New York Narrative).

"Prvi igrani film Darka Lungulova o Njujorčaninu koji se nađe u Beogradu je u isto vreme i geografski raznovrstan i osetljiv kao i sam grad Njujork", navodi se u zvaničnom saopštenju "Tribeca Film Festivala".

Članovi žirija, među kojima je bio i glumac Adrian Brodi su u svom obrazloženju naveli: „Ovo je vrlo zreo, neobičan i prefinjen film. Dao nam je, ne samo Njujork, već i izvanrednu glumu, izvanrednu priču, dao nam je neki novi svet.“

Lungulov ističe da je veoma srećan što je dobio nagradu na jednom od najprestižnijih filmskih festivala i to upravo u Njujorku, gradu u kom se školovao i formirao kao filmadžija.

"Učešće na 'Tribeca Film Festivalu' je vrlo značajno za film, kao i ova nagrada. Dobili smo sjajne kritike od najznačajnijih filmskih glasila, poput Varijetija (Variety), MTV, a publika je primila film jednako toplo i emotivno kao i u Bogradu", rekao je on.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=YA0BhpE1C6k|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

 

Nakon četiri rasprodate projekcije 'Tamo i ovde' će na festivalu imati i još jednu, specijalnu, kao nagrađeni film festivala.

Film 'Tamo i ovde' je prvi srpski film uvršten u glavni takmičarski program "Trajbeke", a bio je u konkurenciji je sa jos 11 filmova iz Irana, Australije, Amerike, Norveške, Nemačke, Francuske, Izraela i drugih zemalja.

Debitantski igrani film Lungulova "Tamo i ovde" ukršta živote njujorškog saksofoniste i srpskog emigranta, povezujući njihove i sudbine njima dragih ljudi na relaciji Beograd – Njujork.

U njemu, pored srpskih glumaca Mirjane Karanović, Branislava Trifunovića, Feđe Stojanovića, Goran Radakovića, Jelene Mrđe, glavnu ulogu je odigrao američki glumac Dejvid Tornton (David Thornton), a manju je imala i njegova supruga, pop-zvezda Sindi Loper, čiji je glavni zadatak bio da napiše muziku za film.