Home

VESTI

“Tajne avanture kućnih ljubimaca” u bioskopima

No Comments Film

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopimaIllumination Entertainment i Universal Pictures sarađuju po peti put i predstavljaju nam film Tajne avanture kućnih ljubimaca (The Secret Life of Pets), komediju koja prati dogodovštine naših mezimaca kada odemo u školu ili na posao.
 

Pravi život jedne užurbane stambene zgrade na Menhetnu počinje kada ekipa na dve noge ode na posao ili u školu.
  

Tada ljubimci s različitim prugama, krznima i perjem počinju svoju osmočasovnu rutinu: druže se jedni s drugima, prepričavaju dogodovštine s njihovim vlasnicima, nabacuju neodoljiv izgled da bi dobili bolje grickalice i gledaju kanal Animal Planet kao da je reč o rijaliti programu.

 

Glavni pas u zgradi, Maks (Marko Marković), oštroumni terijer spasen sa ulice koji je ubeđen da je središte univerzuma njegove vlasnice Kejti (Ivana Knežević), doživljava da mu se život okrene naglavačke kada ona kući dovede Djuka (Milan Čučilović), aljkavog i ogromnog mešanca bez trunke znanja o ponašanju prema drugima. Kada se ovaj neočekivani dvojac nađe na opasnim ulicama Njujorka, moraju različitosti da stave na stranu i ujedine se protiv pufnastog, ali prepredenog, zeke po imenu Grudvica (Danijel Sič), koji gradi vojsku ljubimaca koje su napustili njihovi vlasnici i želi da se osveti čovečanstvu… i sve to pre no što se Kejti vrati kući za večeru.

TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA (THE SECRET LIFE OF PETS)
Pretpremijerno od 4. avgusta u odabranim bioskopima
Na redovnim repertoarima od 11. avgusta 2016.
U SINHRONIZOVAVOJ I ORIGINALNOJ NETITLOVANOJ VERZIJI

Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović
Uloge: Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević
Žanr: komedija
Scenario: Cinco Paul, Ken Daurio i Brian Lynch
Producenti: Chris Meledandri, Janet Healy

Sadržaj: Kao peti zajednički dugometražni animirani film, Illumination Entertainment i Universal Pictures predstavljaju „Tajne avanture kućnih ljubimaca“, komediju o životima naših kućnih ljubimaca koje vode kad mi odemo na posao ili u školu svakog dana.

 

 

 "Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

 

 

O PRODUKCIJI

Priča

U srcu Menhetna, ušuškani terijer, Maks, ima idealan odnos sa svojom vlasnicom, Kejti, koja ga je jednom prilikom usvojila. Ali kada Kejti velikog srca u njihov dom ne dovede ogromnog, čupavog mešanca po imenu Djuk, Maks će se silno zapanjiti jer mu Kejti predstavlja Djuka kao njegovog novog brata. Kao vrhunac, Djuk se vrlo brzo odomaćuje i prisvaja Maksove igračke i krevet, pretpostavljajući da će on i njegov novi brat deliti ovako udoban život.

Nesigurni Maks pokušava da zadrži svoju teritoriju, a Djuk – jedan zaista sladak pas koji je svašta preživeo – ne razume Maksovo odbijanje i uznemiren je zato što Maks pokušava da ga se reši. Jedino u šta je Djuk siguran jeste da ne želi da se vrati u kafileriju iz koje se jedva izvukao.

Njihov sukob još više raste na ulicama, pa oni na kraju završe zatvoreni u kombiju zoohigijeničara na putu za kafileriju. Ali kada neodoljivi, ali poremećeni, zeka po imenu Grudvica – koji je i vođa bande bivših ljubimaca koje su napustili vlasnici i koji sebe nazivaju Napuštene životinje – provali u kombi da spasi jednog od svojih, Maks i Djuk koriste priliku da ispregovaraju svoju slobodu.

U zamenu, Grudvica traži da mu služe u njegovoj vojsci Napuštenih životinja, žive s njima u leglu u slivniku i da kuju zaveru protiv ljudi koji su ih napustili.

Kad Grudvica otkrije da Maks i Djuk imaju vlasnicu koju vole i da vode luksuzan život, on potera svoju bandu da ih juri po čitavom Njujorku. Primorani da se oslone na svoje životinjske istinkte da bi preživeli, ova dva toliko različita brata moraju da nađu put kroz urbanu džunglu do svog slatkog doma… i sve to pre no što se Kejti vrati kući.

 

 

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

 

 

Ideja

Kris Meledandri, osnivač i direktor kompanije Illumination Entertainment govori o počecima filma Tajne avanture kućnih ljubimaca: „Inspiraciju za film su mi bili svi ljubimci koje moja porodica i ja imamo još od mog ranog detinjstva. Odrasli smo s mačkom, psima i pticom, i kad sam postao otac shvatio sam da smo svi u ove ljubimce uložili mnogo osećanja. Kad god bismo se vraćali kući razmišljali smo o radosti na njihovim licima kad nas vide i kako prave neke nestašluke. Shvatili smo da smo se pitali šta oni rade u našem odsustvu.“

„Nisam se samo ja pitao o unutrašnjem životu naših ljubimaca,“ nastavlja on. „Čim sam tako počeo da posmatram svoje ljubimce, shvatio sam da i drugi tako posmatraju svoje. Da li je to pravi ili projektovani emotivni život, uopšte nije važno. Potpuno smo fascinirani njihovim unutrašnjim životom i jako smo radoznali da saznamo šta oni rade i o čemu razmišljaju kad nismo s njima.“

Likovi

MAKS (Marko Marković) ušuškani mešanac terijera, Maks mora da skupi hrabrost da bi mogao da nađe put do kuće.

DJUK (Milan Čučilović): Ogromni, pufnasti, mešanac koja je Kejt spasila iz kafilerije, Djuk će postati deo Maksove i Kejtine porodice, svidelo se to Maksu ili ne.

GRUDVICA (Danijel Sič): Neodoljivi i poremećeni zeka koji okuplja armiju „Napuštene životinje“ , Grudvica je neverovatno sladak.. i neverovatno lud.

KEJTI (Ivana Knežević): Maksova posvećena vlasnica, spasava svet psa po psa

TIBERIJE (Bojan Lazarov): Usamljeni crvenorepi soko, Tiberije je oštra uma i još oštrijih kandži.

DEKA (Milan Antonić): Stari baset, Deka poznaje grad kao sopstvenu naboranu šapu..

MEL (Ivan Tomić): Optimistični pag koji se lako uzbudi, Mel u sebi krije pravog zavodnika, a spolja se vidimo samo budalastog paga.

BADI (Bane Jevtić): Sarkastični jazavičar, Badi uvek prvi stigne i poslednji odlazi.

KLOI (Jelena Stojiljković): Debelu mačku Kloi smete da uznemiravate samo ako imate hranu.

DIVNA (Milena Živanović): naivna, ali hrabra pomeranka koja je 50% pufna, 110% hrabra, Divna je Maksova tajna obožavateljka.

NORMAN (Slaven Došlo): Zaboravno zamorče, Norman ima mozak veličine graška i želi da koristi samo jednu polovinu.

MALENA: neustrašiva papagaj tigrica, sposobna i vešta

LEONARD: Uobražena pudla, Leonard je ljubimac iz fensi apartmana sa sklonošću prema hard roku.

TATU: Mini prase koje su koristili za vežbu u salonu za tetovažu, sve dok za njega nije ponestalo mesta.

KIDAČ: Ne laje, samo ujeda.

KROKODIL: Grudvicin siledžija

BRADATI ZMAJ: hladnokrvan… doslovce.

 

 

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

 

 

Inspiracija iz Ljubimaca

Tokom snimanja, Meledandri i njegov tim su se pronalazili inspiraciju u sopstvenom iskustvu. Meledandri kaže: „Jedna od najvećih radosti tokom snimanja ovog filma jeste mogućnost da svako unese svoju priču iz sopstvenog iskustva sa ljubimcima i da na neki način doprinese filmu. Imamo dva nestašna psa, i često im se prikradamo kad misle da smo izašli iz kuće. Uvek ih uhvatimo na delu dok vode svoj tajni život.

Kad ujutru odlazimo iz kuće oni obavezno stoje na vratima. Onda odu u kuhinju i skoče na kuhinjski sto i usisaju mrvice sa njega,“ nastavlja on. „Onda odu u glavnu spavaću sobu i odremaju na jastucima. Između njih postoji neka vrsta interakcije i saradnje koju moja ptica mezimica i ja još nismo shvatili. Ima mnogo interakcije i sa psima sa druge strane komšijske ograde, kuje se dosta zavera. Kad im se pruži prilika, oni zbrišu i ne možete ih zaustaviti. Onda imate trosatnu avanturu dok se vi preznojavate i pitate šta se dešava s njima.“

Što se izgleda tiče, Maks mnogo liči na terijere porodice Meledandri. I Reno i Meledandri priznaju da su veliki ljubitelji ptica, pa je bilo važno da i Malena bude među Ljubimcima. U stvari, on je jedini koji ne priča, već cvrkuće. Ova čitava komedija je preplavljena detaljima i momentima, izrazima i ponašanjem baš njihovih ljubimaca.

Animirani filmovi sa ljudima predstavljaju studije lica i ekspresija, a isto može da se kaže i za one u kojima su zvezde životinje. „Obično imamo šest meseci da napravimo softver, likove i događaje kako bismo došli do krajnjeg proizvoda,“ objašnjava supervizor kompjuterskog generisanja, Bruno Šafar. „Za ovaj film smo morali mnogo da istražujemo ponašanje životinja. Zajedno smo radili da bismo otkrili životinjske izraze lica i govor tela.“

 

 

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

"Tajne avanture kućnih ljubimaca" u bioskopima

 

 

Malci kosači

Illumintaionov prvi kratki bioskopski film, Malci kosači – nikada ranije viđen kratki film sa Malcima u glavnoj ulozi – biće prikazan uz Tajne avanture kućnih ljubimaca kada stigne u bioskope širom sveta.

U kratkom filmu su glavni junaci čuveni Malci koji su se prvi put pojavili u blokbasteru Grozan ja i koji su 2015. bili zvezde ogromnog filmskog hita Malci, koji je zaradio preko 1,15 milijardi dolara na svetskim blagajnama i postao najuspešniji animirani film svih vremena.

„Prošla je godina otkako su se Malci pojavili na velikim ekranima, a proći će još jedna dok Grozan ja 3  ne stigne u bioskope sledećeg leta. Ljubitelji uvek traže još sadržaja s Malcima, pa je ovo bio pravi trenutak da se pojave u potpuno novom kratkom filmu ispred filma Tajne avanture kućnih ljubimaca, „kaže Meledandri. „Bioskopska distribucija ovog kratkog filma služi talentovanim pripovedačima, vizuelnim umetnicima, koloristima i pripovedačima iz porodice Illuminationa da malo razmrdaju svoje kreativne mišiće i naprave novi film za veliki ekran.