Home

VESTI

Svet okeana 3D – dugo očekivana podvodna avantura

No Comments Film

Svet okeana 3DPrvi dugometražni naučnopopularni dokumentarac o prirodi snimljen pomoću 3D tehnologije!

 

"Svet okeana 3D". gledateljkama i gledaocima pruža priliku da se na nov i uzbudljiv način upoznaju sa svetom okeana.

Clubbing.rs, u saradnji sa distributerskom kućom MCF, vas vodi na ovaj film 8. aprila. Delimo Vam 2×2 ulaznice. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Svet okeana 3D".

 

Samo jedan od sto stanovnika planete imao je priliku da zaroni i izbliza se upozna sa podvodnim svetom, a iskustvo gledanja "Sveta okeana 3D" najbliže je iskustvu zaranjanja u okean.

 

Ovaj film vodi gledaoce na uzbudljivo putovanje svetskim okeanima: ronjenje sa belim ajkulama, plivanje sa delfinima, ples sa morskim konjicima… Autori filma, braća Žan-Žak i Fransoa Mantelo, već 18 godina prikazuju svet okeana u tri dimenzije, a "Svet okeana 3D" plod je 7 godina produkcije, 25 međunarodnih ekspedicija i 200 sati 3D tehnologijom snimljenog materijala o podvodnom svetu.

 

 

"Svet okeana 3D" je plod 7 godina produkcije
"Svet okeana 3D" je plod 7 godina produkcije

"Svet okeana 3D" prati putovanje jedne kornjače kroz zanimljivi podvodni svet u potrazi za pogodnim mestom za polaganje jaja. Ovog morskog stvora pratimo od prvog zaranjanja u vodu, preko naselja algi pored kalifornijske obale, života koralnih grebena Australije, do voda koje zapljuskuju Meksiko i pružaju utočište hiljadama ajkula. Svojevrsni trodimenzionalni omaž okeanima prikazuje nezaboravne prizore života ispod površine: očaravajući ples raža, otmenu povorku ajkula, neprestani lov ribe-lava, grupu mladih delfina koji se "dobacuju" algama kao da igraju fudbal, zadivljujuću lepotu španskog plesača – morskog puža, i tanušnog morskog konjica, a omogućava i jedinstveni susret sa najvećim pripadnicima porodice kitova.

"Okean 3D" snimljen je, kako kažu autori, sa namerom da upozna gledaoce sa dragocenim i krhkim ekosistemom svetskog okeana – koji je iznedrio život na planeti, a ugrožen je zagađenjem i drugim ljudskim aktivnostima. Partner u snimanju filma bio je Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP), a autori filma se nadaju da će gledaoci ponovo otkriti lepote okeana i shvatiti koliko je važno zaštititi ga.

Ambasador filma je Žan-Mišel Kusto, sin legendarnog kapetana i filmskog autora Žak-Iv Kustoa.

"Svet okeana" je film za sve generacije, kao i za porodični odlazak u bioskop. Sinhronizovan je na srpski jezik.