Home

VESTI

“Steamboy” u selekciji Animatrix

No Comments Film

SteamboyFilm „Steamboy“ (Suchimuboi) delo je jednog od vodećih japanskih anima reditelja, Katsuhiro Otomoa. Otomo se proslavio kao manga umetnik, reditelj i scenarista.

Svetsku slavu je stekao stvaranjem mange „Akira“ i njenom adaptacijom u čuveni, istoimeni film iz 1988.

 

„Steamboy“ je dugometražna anima na koju se dugo čekalo nakon uspeha „Akire“, i koja je reditelju filma definitivno potvrdila kultnu poziciju među autorima ovog žanra.

 

Glavni junak je mladi Ray Steam, pronalazač čuda. On otkriva misterioznu metalnu loptu koja sadrži novi oblik energije, toliko snažan da može da snadbeva ceo jedan narod. Ray koristi „energetsku loptu“ u borbi protiv zla, pomoću nje spašava svoju porodicu, i čuva London od potpunog uništenja…

 

 

Ray Steam

 

 

„Steamboy“ je jedan od najsloženijih animiranih filmova koji je ikada stvoren. Na filmu se radilo ukupno deset godina, sa budžetom od dvadeset i dva miliona dolara, uz preko 180.000 skiciranih crteža.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ZhprjrKVoEY&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Film je doživeo i vrlo uspešnu englesku verziju uz glasove izvanredne glumačke ekipe, koju čine Oskarom nagrađena Anna Paquin, potom čuveni Alfred Molina, Patric Stewart, i mnogi drugi.

 

 

 

 

Izvor:

Cinema City