Home

VESTI

Premijera Balaševićevog filma 19. aprila u Novom Sadu

No Comments Film

Kao rani mrazPremijera filma poznatog domaćeg kantautora Djordja Balaševića "Kao rani mraz" biće održana 19. aprila u Novom Sadu i 20. aprila u Beogradu, najavio je Balašević, koji je i reditelj tog filma.

Balašević je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je "Kao rani mraz" pre svega ljubavni film, namenjen onima koji su voleli njegovu čuvenu pesmu "Priča o Vasi Ladačkom". Tu pesmu Balašević je snimio dok je nastupao kao frontmen grupe "Rani mraz".

 

Rekao je i da ne vidi ništa loše u tome što je film delo jedne porodice, pošto je on bio reditelj, kćerka Jelena, koja je diplomirala režiju, njegov je asistent, supruga Olivera je producentkinja a druga kćerka Jovana glavna glumica. U filmu se nakratko pojavljuju i supruga Olivera i sin Aleksa.

 

 

U bioskopima od 19. aprila

U bioskopima od 19. aprila

 

 

Pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Djurić rekao je da su svi Vojvodjani pomalo dužnici Balaševiću, jer je on "jedna velika pohvala Vojvodini". "Balašević je oslikao duh vremena i prostora, ali kroz njegove pesme su protkani i univerzalni principi", kazao je Djurić.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=C7rmmlE5JTM&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

U filmu jednu od muzičkih numera odsvirao je i rumunski virtuoz na panovoj fruli George Zamfir, a u jednoj muzičkoj numeri učestvovala je i madjarska pevačica Marta Šebešćen, koja je svetsku slavu stekla pesmom "Serelem" za film "Engleski pacijent".

U filmu igraju Vojin Ćetković, Danijel Kovačević, Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, kao i ekipa mladih glumaca.

 

 

 

 

Izvor:
BETA