Home

VESTI

“Pogledaj me” festival

No Comments Film

"Pogledaj me" festivalFestival kratkih internet filmova "Pogledaj me" pokrenuo je Fakultet za sport i turizam, tims. uz saradnju sa Alternacijom, zbog verovanja da u našoj zemlji postoji veliki broj mladih koji se bave originalnim i kreativnim stvarima sa kojima javnost još uvek nije upoznata.

 

Takođe, jasno je da uz podršku institucija, organizacija i pojedinaca njihove aktivnosti mogu biti vidljivije i njihov razvoj samim tim kvalitetniji. Već prvi dani konkursa potvrdili su očekivanja.

 

Za samo nekoliko dana pristigli su ranije snimljeni filmovi, od kojih je većina odgovarala kriterijumima festivala, uz najčešći komentar autora da se amaterski bave nečim, da su imali potrebu da se iskažu, ali da nažalost, do sada nigde nisu predstavljani.

 

Za sada je na festivalu prijavljeno dosta tematski različitih filmova. Bilo je tu onih koji predstavljaju sportiste (Ervin Bešenji, Bečej ), onih koji prestavljaju Srbiju (Dušan Rikalović, Novi Sad i Ivan Anđelkov, Branda ), ali i najviše onih koji su sami po sebi delo, poput filma “Svaki pametan čovek” , koji je Jasmidin Šok snimio na sopstvenu muziku ili “ Video about me” , sjajni stop motion Sonje Đapić.

 

 Festival kratkih internet snimaka PogledajMe

Festival kratkih internet snimaka PogledajMe

 

 

 

Zanimljivo je da je najveću pažnju privukao jedan društveno angažovani snimak “Nemamo gde”, Petra Kovačevića iz Požege , koji govori o nedostatku prostora za kulturu, zabavu i druženje mladih u ovom malom gradu.  

Konkurs festivala je još u toku, a mi pozivamo sve kreativce da se priključe akciji, ali i da daju svoju podršku dosadašnjim konkurentima. Kontakti su i dalje isti: wwww.pogledajme.net i Facebook stranica – www.facebook.com/pogledajme.