Home

VESTI

Počinje Filmstreet 2012

No Comments Film

Počinje Filmstreet 2012Gradu je bilo potrebno nešto superherojski da povrati veru u instituciju bioskopa i tako je prošle godine nastao FILMSTREET, uz pomoć gradskih institucija, a u organizaciji Nove ideje i UK Parobrod.

   

Kao autentična ideja, Filmstreet je prošlog leta, za kratko vreme uspeo da oživi kulturu gledanja filmova na velikom platnu, organizovanim besplatnim prikazivanjima kultnih filmskih ostvarenja na otvorenom, koje je videlo dvadestet hiljada posetilaca.

 

Kao i prošle, i ove godine mu je smisao da se u vrelini grada, sugrađanima pruži ugođaj gledanja filmova na otvorenom.

 

 

 Počinje Filmstreet 2012

Počinje Filmstreet 2012

 

 

Ovogodišnji Filmstreet je počinje u ponedeljak 11.juna u 20.30h, prikazivanjem fima Eni Hol (Annie Hall) Vudija Alena, na jednom od omiljenih beogradskih ćoškova, uglu ulica Simine i Kneginje Ljubice, ispred kafea Centrala. Do 11. septembra do kada traje, na različitim lokacijama u gradu, kao što su Neimarski park, Kosančićev venac, Crveni krst, Zemunski kej, biće prikazani holivudski  klasici i kultni filmovi svetske i domaće kinematografije, kao i nekoliko značajnih ostvarenja francuskog filma. Sve informacije o filmovima i lokacijama na facebook.com/filmstreet.