Home

VESTI

“Pirati sa Kariba – Salazarova osveta” DANAS premijerno!

No Comments Film

"Pirati sa Kariba – Salazarova osveta" DANAS premijerno!Obaveštavamo vas da će se premijera filma "PIRATI SA KARIBA – SALAZAROVA OSVETA" (PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR'S REVENGE) održati u sredu, 24. maja,

  

U bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx Big, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Dvorana Doma Sindikata, Fontana, Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar Novi Sad, Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar Zrenjanin, CineStar Pančevo, Vilin Grad Niš, Kupina Film Niš, Cadmus Cineplex (Budva) i Cineplexx Mne Delta City (Podgorica).
 

Karte za premijerne projekcije su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajnama navedenih bioskopa.
Budite deo najtraženije posade i pogledajte premijerno peti nastavak filma koji svi već dugo iščekujemo!

U filmu „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“, kapetan Džek Sperou mora da se suoči s vetrovima koje mu donosi zlehuda sudbina dok beži od Đavoljeg Trougla koji ubija svakog pirata (i, naravno, Džeka), pa mora da se suoči sa smrtonosnim mornarima duhovima i njihovim kapetanom Salazarom. Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga našao, mora da sklopi savez s Karinom Smit, briljantnom i lepom astronomičarkom, i Henrijem, tvrdoglavim mladim mornarom Kraljevske mornarice. Za kormilom „Umirućeg galeba“, jadnog, malog i izanđalog broda, kapetan Džek pokušava ne samo da preokrene svoju zlu sreću, već i da spasi svoj život od najvećeg i najužasnijeg neprijatelja s kojim se ikad suočio.

Uz Džonija Depa, u filmu igraju Havijer Bardem (Javier Bardem), Brenton Tvejts (Bernton Thwaites), Kaja Skodelario (Kaya Scodelario), Kevin R. MakNali (Kevin R. McNally), Golšifteh Farahani (Golshifteh Farahani), Dejvid Venam (David Wenham), Stiven Grejem (Stephen Graham) i dobitnik Oskara Džefri Raš (Geoffrey Rush).

Ukoliko propustite premijerno prikazivanje, film "PIRATI SA KARIBA – SALAZAROVA OSVETA" je već od četvrtka, 25. maja na redovnim bioskopskim repertoarima.

Trejler filma možete pogledati na sledećem linku.

PIRATI SA KARIBA – SALAZAROVA OSVETA (PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR'S REVENGE)
U bioskopima od 25. maja 2017.

Režija: Espen Sandberg i Joachim Rønning
Uloge: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kevin R. McNally, Kaya
Scodelario, Golshifteh Farahani, Stephen Graham, David Wenham i Geoffrey Rush
Žanr: akciona avantura
Studio: Disney/Jerry Bruckheimer Films

 

 

 "Pirati sa Kariba – Salazarova osveta" DANAS premijerno!

"Pirati sa Kariba – Salazarova osveta" DANAS premijerno!

 

 

Od kompanije Walt Disney Pictures i Jerry Burckheimer Films stiže film „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“, peti film legendarne filmske franšize, u koji se vraća Džoni Dep nominovan za Oskara za ulogu razuzdanog, neustrašivog anti heroja kapetana Džeka Sparoua. Depu su se u novoj avanturi pridružil dobitnici Oskara Havijer Bardem i Džefri Raš, kao i drugi članovi glumačkog ansambla kako novi, tako i oni poznati ljubiteljima „Pirata sa Kariba“.

U produkciji Džerija Brukhajmera i režiji Joakima Reninga i Espena Senberga, „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“ donosi novu uzbudljivu priču sa otvorenog mora prožetu elementima fantazije, humora i akcije.

Premijerom „Pirata sa Kariba – Tajna Crnog bisera“ 2003. godine, nastala je najuspešnija franšiza Džerija Brukhajmera, jedna od najuspešnijih u istoriji studija Walt Disney. Ovaj filmski serijal je u uneo nova pravila u filmsku industriju i postao fenomen koji menja istoriju uz naredne filmove koji su se pojavili: „Tajna škrinje“ (2006), „Na kraju sveta“ (2007) i „Na čudnim plimama“ (2011). Zajedno, ova četiri filma su zaradila 3.7 milijardi dolara na blagajnama širom sveta, ali još važnije je što su inspirisali i očarali publiku svih generacija širom sveta.

U ovom filmu „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“, kapetan Džek Sperou mora da se suoči s vetrovima koje mu donosi zlehuda sudbina dok beži od Đavoljeg Trougla koji ubija svakog pirata (i, naravno, Džeka), pa mora da se suoči sa smrtonosnim mornarima duhovima i njihovim kapetanom Salazarom. Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga našao, mora da sklopi savez s Karinom Smit, briljantnom i lepom astronomičarkom, i Henrijem, tvrdoglavim mladim mornarom Kraljevske mornarice. Za kormilom „Umirućeg galeba“, jadnog, malog i izanđalog broda, kapetan Džek pokušava ne samo da preokrene svoju zlu sreću, već i da spasi svoj život od najvećeg i najužasnijeg neprijatelja s kojim se ikad suočio.

Uz Džonija Depa, u filmu igraju Havijer Bardem (Javier Bardem), Brenton Tvejts (Bernton Thwaites), Kaja Skodelario (Kaya Scodelario), Kevin R. MakNali (Kevin R. McNally), Golšifteh Farahani (Golshifteh Farahani), Dejvid Venam (David Wenham), Stiven Grejem (Stephen Graham) i dobitnik Oskara Džefri Raš (Geoffrey Rush).
 
KAPETAN ZA KORMILOM

 Kada Džeri Brukhajmer i Dizni krenu u pripreme za snimanje sledećih „Pirata sa Kariba“, oni počinju da tragaju za novom pričom koja bi serijal odvela nekoliko koraka napred, ali u isto vreme se drže elemenata fantazije, akcije, komedije i natprirodnog koji s prvi film učinili senzacijom.

Potraga ih je odvela do scenariste veterana Džefa Nejtansona (Jeff Nathason), i dok je on bio zauzet osmišljavanjem i oživljavanjem novih avantura, nastavljena je potraga za rediteljem. Producenti su na kraju našli savršene reditelje za ovaj film, norveške reditelje Joakima Reninga i Espena Sanberga. Rediteljski duo je poznat po epskoj priči nominovanoj za Oskara, „Kon-Tiki“ posle koje su usledila Netflixova mini-serija „Marko Polo“.

Za reditelje, mogućnost da rade na franšizi „Pirati sa Kariba“ bila je ostvarenje snova. „To je film uz koji smo odrasli i koji volimo,“ kaže Sandberg. „Ta mešavina avanture, akcije i komedije je nešto što smo oduvek voleli kod američkih filmova.“ Rening priznaje, „Ovi filmovi o piratima me podsećaju na ostvarenja koja su me inspirisala da postanem reditelj kad sam bio dete. Sad kad i sam imam decu, sjajno je što mogu da snimam filmove koje oni mogu da gledaju. Ovo je pravi porodični film. Mi znamo da je pokušaj da se napravi nešto originalno u petom nastavku veliki izazov, ali nama je to bilo važno,“ nastavlja Rening, na šta Sandberg dodaje, „Mislim da smo se prilično osvrnuli ma prvi film kad smo ovaj počeli da radimo. Ovo je izuzetna franšiza, i velika odgovornost za nas. Mnogo je ljubitelja širom sveta i mi smo bili ljubitelji dok smo filmove gledali u Norveškoj.“

SVI NA PALUBU

Brukhajmer, Rening i Sandberg su potom počeli da okupljaju članove glumačkog ansambla, kako nove, tako i one poznate. Uz Džonija Depa, na palubu se vraća i australijsko nacionalno blago, Džefri Raš kao kapetan Barbosa, sada na čelu broda pokojnog Crnobradog, „Osveta kraljice Ane“; potom Kevin MakNali, koji se pojavljuje u svih pet filmova, kao Džekov prvi oficir Džošami Gibs, pripovedač sumnjivih priča i ljubitelj boca s rumom; Stiven Grejem kao očaravajući Skram; Martin Kleba kao svadljivi Marti; Džajls Nju i Angus Barnet kao Martog i Malroj, koji su u film dospeli preko crvenih mundira do pirata u završnici „Na kraju sveta“; i neodoljivi Džek Majmun, Barbosin voljeni saputnik (iako ga kapetan Džek uopšte ne voli), koga su odigrali talentovani kapucini Pablo i Čikita.

Na more prvi put isplovljava izvanredna grupa glumaca, predvođena dobitnikom Oskara Havijerom Bardemom, koji nam je doneo neustrašivog antagonistu Džeku Sperou, strašnog kapetana Salazara, poznatog kao „El Matar Del Mar“ („Morski kasapin“). Sa svojom zombi posadom. Salazar ubija pirate po karipskim morima s demonskom svirepošću – ne samo zbog odanosti španskoj kruni, već i da bi se osvetio jednom konkretnom piratu.

Njemu se pridružilo dvoje darovitih mladih glumaca. Astralijanac Brentoni Tvejts, koji je zadivio producente filmovima kao što su „The Giver“ i „Son of a Gun“, dobio je ulogu Henrija, mladog mornara Kraljevske mornarice koji pokušava da spase oca od užasne sudbine. Za Tvejtsa je uzbuđenje što je deo glumačke podele filma „Salazarova osveta“ je utoliko veće jer je još bio dete kada je prvi film ušao u bioskope, pa je još od tada veliki ljubitelj ovog serijala.

Britanka Kaja Skodelario, koja je svoju slavu stekla u televizijskoj seriji „Skins“, odabrana je za ulogu Karine, snažne mlade matematičarke i astronomičarke, čiju lepotu nadmašuju njeni inteligencija i hrabrost.

Među novajlijama je i međunarodno priznat, rođen u Iranu, Golšifteh Farahani kao Šansa, misterioni i moćni morski vrač, kao i australijski glumac Dejvid Venam kao Skarfild.

DIŽI SIDRO, DIŽI JEDRA!

Kratak je put od „brajko“ do „’bar dan, druže“ kada su direktori produkcije „Salazarove osvete“ odlučili da „Pirate sa Kariba“ odvedu prema čudnijim plimama. Pošto su obišli brojne lokacije širom sveta, produkcija se smestila u turistički raj Zlatne obale u Kvinslendu na istočnoj obali Australije. Peti film sada već legendarne serije, „Pirati sa Kariba –Salazarova osveta“, započeo je snimanje 16. februara 2015. godine.

Tokom snimanja, produkcija je bacila sidro i na nekoliko drugih lokacija duž australijske obale, Moreton Bej, Lenoks Hedlend, Hejstings Point, planina Tamborin i na čuvenim ostrvima Vitsandej, pre no što su se konačno zaustavili u Vankuveru, u Britanskoj Kolumbiji, poslednjih 13 dana snimanja.

Scenograf Najdžel Felps, koji je osmislio ogromne i vrlo detaljne setove i brodove za Brukhajmerovu produkciju „Perl Harbor“, suočio se s jednakim izazovom za ovaj film: morao je da osmisli i konstruiše veliki broj setova, od karipskog sela, preko božanske grobnice na dnu mora i trinaest brodova (neki od njih su bili dugi i po 50 metara), uključujući i kompletnu rekonstrukciju „Crnog Bisera“ i „Osvete kraljice Ane“, kao i Salazarov „ploveći dvorac“, „Tihu Meri“ u obe faze: pre no što je postala i pošto je postala brod duhova; tu su i britanski i piratski brodovi, patetični i trošni „Umirući galeb“, kojim kapetan Džek upravlja pošto u tom trenutku nema čime. „Važno je da ispoštujete sve što je prošlo kroz prethodne filmove,“ primećuje Felps, „i koji su izgledali fantastično, ali želite i da dodate nešto sveže i pokušate da donesete na veliki ekran nešto što nikad pre nije viđeno.“

Produkcija je koristila veliku „brodsku arenu“ za snimanje scena na brodovima. Tu su se nalazili brodovi u skoro prirodnoj veličini opremljeni sofisticiranom kompjuterizovanom opremom koju je razvio višestruki dobitnik Oskara za specijalne efekte, Džon Frejzer. Sa dve konfiguracije broda od 33m i 40m, a zadržavajući istu šasiju i kostur ispod njih, Najdžel Felps i njegov tim su uspeli da kreiraju više od 10 različitih brodova.

Po peti put na filmovima „Pirati sa Kariba“ sjajna Peni Rouz (Penny Rose) je osmislila hiljade kostima, s velikim akcentom na detalje vezane za period u kom se film dešava, ali i za svaki karakter u filmu, bez obzira koliko je neka uloga bila velika ili mala.

Rouz je dovela 30 australijskih kostimografa, uglavnom iz pozorišta i opere, i potpomogla armijom garderobera, kreatora tekstila, majstora za obrađivanje platna, švalja, bojadžija i pomoćnika/trkača. Rouz i njena ekipa su zauzele studio u Village Roadshowu, koji je služio i kao skladište za preko 2000 kostima, šešira, cipela i modnih detalja uredno složenih po imenima likova, tipovima, polu i godištu.

PIRATSKI ŽIVOT ZA NAS!

Kada se „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“ otvori 26. maja, publika će zaroniti u živopisni svet najrazuzdanijih pirata koji su ikad plovili morima. Kroz viziju talentovanih autora i neverovatne glumačke ekipe, film obećava do sada neviđenu filmsku avanturu.

Kao što reditelj Joakim Rening kaže, „Hteli smo da napravimo najbolji film o piratima. Da stvorimo zabavnu, spektakularnu akciju, epski film s dubokim emocijama i sjajnim karakterima. Vredno smo radili  više godina da bismo ušli u duh prvog filma, ali da u isto vreme „Salazarova osveta“ bude svež i nov. Publika će da oceni da li smo u tome uspeli.“

„Kad smo snimali prvi film, mogli smo samo da sanjamo da će nas on ovako daleko odvesti,“ komentariše Džeri Brukhajmer. „Bila je velika privilegija raditi na filmu, a to dugujemo velikim umetnicima sa obe strane kamere koji su radili na filmovima „Pirati sa Kariba“, ali i publici širom sveta koja ih je tako zavolela.

 Oduvek smo želeli samo da ih zabavimo, da ih odvedemo u drugačije svetove na par sati, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo držati čitavih 15 godina.“ Brukhajmer dodaje uz smeh, „Izgleda da nam svima prija ovaj piratski život!“