Home

VESTI

“Osvajanje Vudstoka” slavnog Ang Lija u selekciji Burn Planet Rock

No Comments Film

"Osvajanje Vudstoka" slavnog Ang Lija u selekciji Burn Planet Rock"Osvajanje Vudstoka“ čuvenog reditelja Ang Lija biće prikazano u okviru selekcije Burn Planet Rock.

 

Radnja filma se dešava 1969, a Eliot Tajber, enterijerista sa Grenič Vilidža koga je napustila sreća, mora da se preseli kod svojih roditelja i pomogne im u vođenju hotela u raspadanju na Ketskil planinama.

 

Dok Eliot i dalje pokušava da smisli kako da pomogne roditeljima, banka se sprema da zatvori hotel, Eliotov otac hoće da ga spali, a da nije platio osiguranje.

 

Kada čuje da je susedno mesto povuklo dozvolu za održavanje hipi muzičkog festivala, zove producente u nadi da će moći da privuče neki posao preko potreban motelu. Tri nedelje kasnije, pola miliona ljudi se uputilo na susednu farmu u Vajt Lejku, a Eliot doživljava iskustvo koje će obeležiti čitavu generaciju, i zauvek promeniti njegov život i čitavu popularnu kulturu.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=7Iq8z2WDbKo|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 "Osvajanje Vudstoka" slavnog Ang Lija u selekciji Burn Planet Rock

 

 

Rođen na Tajvanu, Ang Li je jedan od najcenjenijih filmskih režisera.

 

Osvojio je dva Oskara: 2006. za režiju filma Planina Broukbek, i 2001. za najbolji film sa vanengleskog govornog podurčja – Pritajeni tigar, skriveni zmaj). Njegovi filmovi su dva puta osvajali nagradu Zlatni lav za najbolji film na Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu (2007. za film Požuda, oprez, i 2005. za Planina Broukbek) i dva puta nagradu Zlatni medved na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu (1993. za Svadbeni banket i 1996. za Razum i osećajnost).

 

Jedan od poslednjih filmova, Požuda, oprez, osvojio je osam azijskih nagrada Zlatni konj (tajvanski ekvivalent Oskaru), uključujući i onu za najbolji film. Ovaj film je jedno od najuspešnijih i kritički najbolje ocenjenih ostvarenja u istoriji filma na kineskom jeziku.

 

 

 

Više informacija:

www.cinemacity.org