Home

VESTI

“Osnivač” od četvrtka u bioskopima

No Comments Film

"Osnivač" od četvrtka u bioskopimaOvog četvrtka u domaće bioskope stiže priča o nastanku najpoznatijeg restorana na svetu: restorana McDonalds.
   
OSNIVAČ  je priča o tome kako je  McDonalds, kultni lanac brze hrane, došao do uspeha. To je priča o tome kako je Rej Krok izgradio carstvo od skromnih početaka. Što je još važnije, iako, je to priča o dva brata, braća McDonald, koji su otvorili restoran koji se zvao McDonalds u Kaliforniji i kako ih je Krok iskoristio i napravio svoje fast food carstvo na njihovim leđima.

  

Kada neko misli o osnivanju McDonaldsa, najčešće, jedno ime pada na pamet: Rej Krok. Čini se da je postalo poznato da je osnovao McDonalds. Međutim, ta izjava nije u potpunosti tačna. Braća McDonald su pravi osnivači McDonaldsa.

 

U filmu glavnu ulogu tumači Majkl Kiton koji je verno oživeo Rej Kroka.

 

 

 "Osnivač" od četvrtka u bioskopima

"Osnivač" od četvrtka u bioskopima

 

 

Film počinje scenom gde vidimo kako se Krok bori kao milkšejk mikser trgovac. Jednog dana on dobije poruku da restoran u Kaliforniji želi da kupi šest miksera. On misli da je greška, te kontaktira restoran samo da sazna žele li stvarno osam miksera umesto šest. Zbunjen kako  jedan restoran želi toliko miksera, prvi put u Kaliforniji. Ispostavilo se da je restoran McDonalds, mali hamburger štand započet od braće Meka i Dik Mekdonalda. Priča je fokusirana na ova tri lika a glumci su zaista vrhunski, a njihovi likovi su jako dobro napisani. Kiton je odličan u ulozi izdajnika, ali dopadljivog Kroka.

Braću MekDonald tumače Dik Ofeman i Džon Karol Linč a režiju potpisuje Džon Li Henkok.

Film OSNIVAČ u distribuciji Blitz-a stiže u bioskope u četvrtak 16.03.

Link ka trejleru