Home

VESTI

Novi filmski ciklus u Institutu Servantes!

No Comments Film

Novi filmski ciklus u Institutu Servantes!Institut Servantes organizuje novi filmski ciklus posvećen velikim španskim glumicama i njihovom mestu u španskoj kinomatografiji.

Tokom februara, svakog petka od 20 časova biće prikazivani španski filmovi koji su obeležili savremenu kinematografiju, a glavni doprinos su dale čuvene španske glumice. Svi filmovi će biti prikazani u originalnoj verziji sa titlovima na engleskom jeziku. Ulaz na projekcije je slobodan.

 

Novi filmski ciklus u Institutu Servantes posvećen je velikim ženama, umetnicama koje su dale doprinos u španskoj kinomatografiji. Žene su sve više prisutne iza i ispred kamere i doprinele su razvoju čuvene španske kinematografije. Unele su nove teme, likove i veliku emotivnost.

Tokom februara biće prikazana četiri savremena filma:
– "Heroina“ reditelja Herarda Dijega (2005) sa Adrijanom Osores u glavnoj ulozi,
– "Srećna zvezda“ reditelja Rikarda Franka (1997) sa Elvirom Migez u glavnoj ulozi,
– "Barselona, jedna mapa“ reditelja Venture Ponsa (2007) sa Nurijom Espert u glavnoj ulozi i
– "Bestidnik“ reditelja Hoakina Oristrelja (2001) sa Veronikom Forke.

 

 

Scena iz filma "Heroina"
Scena iz filma "Heroina"

 

 

Velike glumice ovih filmova otkrivaju seriju autentičnih likova iz različitih socijalnih miljea pričajući njhove neobične priče prožete notom gorčine ali i smeha, kao što je to svojstveno španskoj filmskoj umetnosti.
 
U petak, 4. februara, u 20 časova se otvara ciklus projekcijom filma „Heroina“, Herarda Erere, sa Adrijanom Osores u glavnoj ulozi. Ova drama, bazirana na istinitoj priči, predstavlja Pilar, majku koja se suočava sa heroinskom zavisnošću svog deteta. Porodična priča dobija novu dimenziju kada ova „heroina“ započinje potragu i borbu za kažnjavanje trgovaca drogom.

 

 

Scena iz filma "Heroina"
Scena iz filma "Heroina"

 

 

Ovaj film je priča o borbi nekolicine očeva i majki protiv političke i ekonomske moći, ali i protiv velikog dela društva, kojom žele da pokažu da su narkomani, zapravo, žrtve.
 
Ulaz je slobodan, a film se prikazuje u originalnoj verziji sa titlovima na engleskom jeziku.