Home

VESTI

„Neko me ipak čeka“ na CinemaCity

No Comments Film

„Neko me ipak čeka“ na CinemaCity

Debitantsko ostvarenje reditelja Marka Novakovića „Neko me ipak čeka“ biće premijerno prikazano na festivalu Cinema City u Novom Sadu u utorak, 9. juna u 20h u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

 

Film otkriva potresne priče o ženama različitih generacija suočene sa odlukom o abortusu, koja izaziva duboke intimne i društvene kontroverze, a glavne uloge tumače Anica Dobra, Mirjana Karanović, Marija Vicković, Nada Šargin, Ljubomir Bandović, Dušanka Stojanović i Ljiljana Stepanović.  


„Neko me ipak čeka“ sastavljen je iz tri priče, čije su junakinje međusobno povezane. U prvoj priči „Hol“, Vanja i Dara, žene srednjih godina, različitih socijalnih statusa, susreću se u holu klinike dok čekaju na abortus. Ovaj neočekivani susret pokrenuće bujicu pitanja u njima i nateraće ih da dobro preispitaju svoju odluku.

„Neko me ipak čeka“ na CinemaCity

 

U drugoj priči „Put“ u seoskoj sredini negde u Srbiji majka vodi ćerku putem ka doktoru koji živi sam u vagonu u kome obavlja ilegalne abortuse. Čitavim putem traje sukob tradicionalnog stava protiv vanbračne trudnoće i mladalačke želje za rođenjem novog života iz ljubavi. Treća priča „Voda“ govori o Nadi, koja se priseća u zatvorskoj ćeliji tragičnih događaja koji su je naterali da ubije svog muža. U klinici, u koju je policijskom maricom odvode na abortus njegovog deteta, susreće osobu koji nije očekivala.

 

„Neko me ipak čeka“ na CinemaCity

 

„U filmu „Neko me ipak čeka“  iz ovog vremena, kroz prozor današnjeg turobnog i složenog trenutka, četiri žene bore se za svoj stav, svoj integritet, svoje dostojanstvo, svoje pravo na odluku na pitanje: roditi ili ugasiti novi život? Sve one će se, u određenim momentima filma, potpunom slučajnošću susretati u sociopatologiji ove priče, a te ispreplitane sudbine ne govore samo o temi filma vezanoj za abortus, već i o položaju i tretmanu žena, bez obzira kojem miljeu ili staležu pripadaju“ kaže reditelj Marko Novaković.  


Film je rađen u produkciji RTS, na čijem je konkursu za najbolji tekst, povodom pedesetogodišnjice televizije, scenarista Dušan Premović dobio prvu nagradu.

 

 

„Neko me ipak čeka“ na CinemaCity

 

 

Vidimo se na Cinema City festivalu u Novom Sadu Cool