Home

VESTI

Najbolji sa Beldocs-a u Balkanu

No Comments Film

Beldocs u BalkanuU beogradskom bioskopu Balkan od 11. do 13. maja biće prikazan izbor najboljih filmova s nedavno održanog drugog Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma "Beldocs"

Biće prikazani dokumentarci "Kampanja" Kazuhira Sode iz Japana, koji je osvojio nagradu "Pobednik Beograda" u međunarodnoj konkurenciji, i "Nestanak heroja" Ivana Mandića iz Srbije, proglašen najboljim dokumentarcem u regionalnoj selekciji.

Publika će biti u prilici da ponovo pogleda i film "Kavijar konekšn" Dragana Nikolića, kome je dodeljena nagrada "Živko Nikolić" za kreativan doprinos umetničkom dokumentarcu, kao i norveško-poljski dokumentarac "Priče iz Jodoka" Andžeja Fidike, kome je dodeljeno specijalno priznanje festivala.

Biće prikazana još dva filma koja su dobila specijalna priznanja – "Lakšmi i ja" Nište Jain, snimljen u koprodukciji Indije, SAD, Finske i Danske, i makedonsko-hrvatska koprodukcija "Gledaj na život kroz moje oči" rediteljke Marije Džidževe.

Program obuhvata i italijanski dokumentarac "Kosa Indije" Rafaele Brunterija i Marka Leopardija, koji je osvojio nagradu festivalske publike, kao i filmove "Tačka prekida" Igora Toholja i "Puriša" Milana D. Špičeka.

 

Beldocs u Balkanu

 

 

Izvor:

MTS Mondo