Home

VESTI

Nagrade festivala Cinema City 2010

No Comments Film

Nagrade festivala Cinema City

Internacionalni  Festival filma i medija Cinema City zatvorio se u subotu 12. juna u 21h, kada je u Katoličkoj porti održana ceremonija dodele nagrada.

 

Festival je tokom osam dana predstavio više od 120 filmova, preko 30 premijera u tri takmičarske i 11 revijalnih selekcija. Festival se odvijao na pet lokacija, u  Katoličkoj porti, Srpskom narodnom pozorištu, Dunavskom parku,  Pozorištu mladih i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

 

Tokom osam dana festivala, Cinema City posetilo je više od 80 000 gledalaca, a vedro nebo, toplo vreme i kvalitetan program doprineli su izuzetnoj posećenosti  u open-air bioskopima, jednoj od najjačih tačaka Cinema City festivala.

 

Novosadska publika je naročito uživala u gostovanju slavne glumice i pevačice Džulijet Luis, koja je otvorila filmski program i nastupila na muzičkom otvaranju festivala 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od 5. do 12. juna ceo grad je, zaista, postao bioskop!

 

 

Dunavski Park Open Air

Dunavski Park Open Air

 

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Internacionalnog Festivala filma i medija Cinema City, u Katoličkoj porti, 12. juna u 21h , biće dodeljene sledeće nagrade:

Međunarodni žiri takmičarskog programa „Exit Point“  festivala Cinema City u sastavu:
Ninos Feneck MIKELIDES – predsednik žirija
Albert Wiederspiel
Guy Jacques
Kalina Kovačević
Steffen Wink je na završnoj sednici, pošto je pogledao sve filmove u takmičarskom programu, jednoglasno doneo odluku o nagrađenim filmovima:

 

 

 

Nebojsa Glogovac

Nebojsa Glogovac