Home

VESTI

Konkurs za “Cinema City”

No Comments Film

cinemacity_karneval Novi SadOd petka, 10. aprila, zvanično je otvoren konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks" ovogodišnjeg festivala "Cinema City" koji će se održati od 6 – 14. junau Novom Sadu.

Selekcija „Up to 10 000 bucks" je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca, saopštili su organizatori festivala.

Konkurs će biti otvoren do 30. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala.

Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dve hiljade dolara.

Selekcija „Up to 10 000$ bucks“ kreirana je da pokaže da za dobar film nije neophodno imati veliki budžet i ogromnu filmsku ekipu, već da inventivnost autora i nove tehnologije mogu da stvore zanimljiva i značajna ostvarenja.

Poziv da se prijave upućen je autorima iz Srbije, regiona i sveta, a sve vrste i žanrovi filmova – kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli.

 

novi_sad_web

 

Selektor programa je reditelj Dejan Zečević, dobitnik nagrade za najbolju režiju domaćeg filma na prošlogodišnjem festivalu, dok je koordinatorka programa Dina Vuković.

Prošle godine, u okviru selekcije „Up to 10 000 bucks“, prikazani su filmovi pristigli iz Japana, Grčke, Srbije, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije…

Nagradu za najbolji film – IBIS kao i i DV kameru osvojio je film „Uspavanka za dečaka“ u režiji Miloša Pušića.

Internacionalni Festival filma i medija "Cinema City", održaće se od 6. do 14. juna 2009. godine u Novom Sadu, u organizaciji "Udruženja Exit". Prošle godine festival je prikazao više od 150 filmova, a posetilo ga je 55 000 ljudi.