Home

VESTI

Kazablanka na Filmstreet-u!

No Comments Film

Kazablanka na Filmstreet-u!Nakon fenomenalnog otvaranja i putovanja u svemir, i posete Amerikancu u Parizu, Filmstreet se vraća svom početku, projekcijom filma „Kazablanka“ kojim je i otpočela jedna od najlepših letnjih filmskih priča u Beogradu pre četiri godine.

  

Druženje je zakazano za četvrtak, 18.jun, na uglu Jevremove i Kapetan Mišine ulice, kod ustanove kulture Parobrod, sa početkom od 20:30h.

  

Izlišno je trošiti reči na opisivanje jednog od najboljih filmova istorije kinematografije. Film sniman tokom Drugog svetskog rata nominovan je za osam Oskara od kojih je osvojio tri najvrednija; za režiju, scenario i naravno, najbolji film. Hemfri Bogart i Ingrid Bergman, po mnogima napoznatiji glumački par, nikada više nisu glumili zajedno u nekom filmu. Iako je postojalo mnogo pokušaja, pa čak i svetske dive Madone, da se snimi rimejk ovog legendarnog ostvarenja, nijedan nije otišao dalje od ideje.

 

 

 Kazablanka na Filmstreet-u!

Kazablanka na Filmstreet-u!

 

 

Za ljubitelje filmskih zanimljivosti evo još jedne. Klavir iz filma prodat je pre godinu dana na aukciji za više od pola miliona dolara.  

Ljubitelji filma, vidimo se u četvrtak na Dorćolu kod Parobroda!