Home

VESTI

„Jesen u mojoj ulici” premijerno…

No Comments Film

Cinema City

Autentičnu priču o odrastanju u jednom od novosadskih predgrađa predstavlja nam Miloš Pušić, prošlogodišnji dobitnik nagrade festivala Cinema City u selekciji „Up to 10 000 bucks”. Njegovo debitantsko celovečernje ostvarenje „Jesen u mojoj ulici” biće premijerno prikazano na festivalu 10. juna.

Debitantski dugometražni film novosadskog reditelja Miloša Pušića, „Jesen u mojoj ulici” biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City, u sredu 10. juna u 20h u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta. Autentična priča o odrastanju i prijateljstvu, smeštena u predgrađe Novog Sada, biće prikazana u okviru selekcije „Nacionalna klasa“ u konkurenciji za nagrade festivala – najbolji domaći film, najbolja režija, scenario, najbolja muška i ženska glavna uloga, najbolja fotografija i montaža.

„Jesen u mojoj ulici" govori o Promaji i Kučetu, dvadesetogodišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od zabačenih predgrađa Novog Sada.

Cinema City

 

Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more, provode nas kroz podsvet Detelinare, kroz ignorisan i zaboravljen deo drušva. Uprkos tome što sve ukazuje da ce ovo biti samo još jedan jesenji dan, na ovom naizgled bezazlenom putu dogodiće im se trenutak koji će zauvek izmeniti njihove živote. Glavne uloge u filmu tumače mladi glumci Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović i Nađa Dobanović dok je za za montažu zadužen Ivan Knežević a direktor fotografije je Aleksandar Ramadanović.  

 

Reditelj, scenarista i producent filma „Jesen u mojoj ulici“ , Miloš Pušić, režirao je do sada dva kratka dokumentarna filma, „Tag“, i „Uspavanka za dečaka“ koji je prikazan na 25 festivala širom sveta i za koji je, na prošlogodišnjem festivalu Cinema City osvoijo nagradu za najbolji film u kategoriji „Up to 10 000 bucks“.

U okviru selekcije „Nacionalna klasa“ biće prikazano deset domaćih ostvarenja, među kojima je pet premijera. Najbolji domaći film osvojiće nagradu festivala „Ibis“ i 10 000 dolara, dobitnik za najbolju režiju 3 000 dolara, dok će dobitnici za scenario, najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, najbolju fotografiju i montažu osvojiti „Ibis“ i novčanu nagradu od 2 000 dolara.

 

 

Više informacija:

www.cinemacity.org