Home

VESTI

Impresivan spektakl Denisa Vilneva ruši rekorde!

No Comments Film

IMPRESIVAN SPEKTAKL DENISA VILNEVA RUŠI REKORDE VEĆ OD PRVOG VIKENDA PRIKAZIVANJA U DOMAĆIM BIOSKOPIMA. NAJJAČE IMAX OTVARANJE FILMA U SRBIJI. SPEKTAKL DENISA VILNEVA U SVIM BIOSKOPIMA. 

Vikend je bio rezervisan za filmske fanatike koji su se otisnuli u svet epske avanture uz najnoviji hit  „Dina: Drugi deo“, nagrađivanog filmskog reditelja Denisa Vilnevakojem je ovo bilo najjače otvaranje filma u Srbiji!

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak popularne “Dine” iz 2021. godine, ima najjače otvaranje u IMAX-u studija Warner Bros. svih vremena u Srbiji.


Dina je u Srbiji prvog vikenda prikazivanja dosegnula zaradu od preko 25.312.640 dinara na bioskopskim  blagajnama, a film je u prvih nekoliko dana prikazivanja pogledalo ukupno 32.632 gledaoca.

Ovaj dinamičan filmski spektakl na premijernom prikazivanju u sredu 28. februara, odmah je privukao pozornost publike i kritičara kombinacijom impresivnih vizura, spektakularnih akcijskih scena te izvanrednih glumačkih izvedbi.

Vilnev je film režirao prema scenariju koji je napisao sa Džonom Spaitsom zasnovanom na Herbertovom romanu. Timoti Šalame, kojem je ovo najjače otvaranje filma u Srbiji,  glumio je protagonista Pola Atrejdesa, a ostatak glumačke postave čine Zendaja, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin i Ostin Batler , kao i Florens Pju i Dejv Batista, dobitnik Oskar nagrade Kristofer Voken, Stiven Mek Kinli Henderson, Lea Sedu, Stelan Skarsgard, Šarlot Rampling i Havijer Bardem.

Ponovo je okupio kreativni tim sa prvog filma, uključujući i oskarovca Grega Frasera za direktora fotografije, nagrađenu producentkinju Patris Vermet, oskarovca Džoa Vokera za montažu, oskarovca Paula Lamberta za nadzor vizuelnih efekata i kostimografkinju Žaklin Vest . Muziku za film komponovao je neponovljivi oskarovac Hans Cimer.

O FILMU
“Dina: Drugi deo” prati nastavak mitološkog putovanja Pola Atrejdesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Kao sin ubijenog vođe vojvode Atrejdesa i misteriozne Lejdi Džesike, Pol stoji pred ultimativnim ispitom – suočiti se sa strahovima dok ga sudbina i moćne nevidljive sile vode u pustinje udaljenog planeta Arakis. Film istražuje večne i aktualne teme, uključujući romantičnu te majčinsku ljubav, globalizam, lojalnost, osvetu i katarzu. Takođe, kroz sukob čovečanstva sa prirodom prikazan je razvoj ekoloških tema utemeljenih od strane autora Franka Herberta.

Ne propustite da u distribuciji Blitza pogledate film „Dina: Drugi deo“ u svim bioskopima. Ulaznice možete kupiti već danas online ili na bioskopskim blagajnama.

 

Tags: