Home

VESTI

„Heroji iz kraja“, Nemačka

No Comments Film

„Helden aus der Nachbarschaft” Germany

Film Heroji iz kraja reditelja Jovana Arsenića jeste tragikomedija i priča o šest ljudi iz kraja koji tragaju za nečim u svom životu, ali ne znaju baš tačno za čim.

 

Atila je vatrogasac koji inače može da jede staklo, ali mu to slabo pomaže u njegovom ljubavnom životu. Njegovoj devojci Sabine je najveća želja da postane voditelj na televiziji. S druge strane, Erika radi kao TV voditelj ali ne želi da bude više u vezi sa Ulfom koji doživljava drugu mladost. Jednom prilikom kada Rosine, stidljiva pekarka iz kraja otkaže gostovanje u emisiji kod Erike, ona kao zamenu pronalazi Atilu i tu kreće uzbudljiva i topla priča o ljudima koji žive u jednom bloku Prenzlauer Berg-a u Berlinu.

 

Da li je moguće da jedna velika krofna promeni njihove živote i donese im ono što zaslužuju?

Jovan Arsenić je rodjen 1974. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 2000. do 2004, studirao je reziju na Akademiji Media Arts u Kelnu. Kao slobodan umetnik zivi i radi u Berlinu. Sa velikim uspehom njegovi filmovi su prikazivani na mnogobrojnim filmskim festivalima (Karlovy Vary, Berlinale, Locarno…)

 

 

„Heroji iz kraja“, Nemačka

 

GRAD, Evropski centar za kulturu i debatu je nastao je na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

Stari magacin sagradjen je još daleke 1884 godine. Preuređen je u multifunkcionalni prostor sa mogućnošću organizovanja programa kao što su izložbe, koncerti, debate, predstave, konferencije i radionice. Ideja je bila da se što je moguće više sačuva atmosfera starog skladišta na obali reke Save uvođenjem samo onih najneophodnijih novina koji su potrebni za  funkcionisanje jednog kulturnog centra.

Dobrodošli u GRAD!