Home

VESTI

Flešbek u Kinoteci

No Comments Film

Flešbek u Kinoteci U periodu od 14. do 20. septembra debitantski film Aleksandra Jankovića, Flešbek, biti prikazivan u Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska br. 11).

Film Flešbek je nastao u produkciji Filmske kuće Gnezdo i Digimedije (www.digimedia.rs) i premijerno je prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

 

Tokom leta je učestvovao na nekoliko domaćih i inostranih festivala.

 

Između ostalih učestvovali su na festivalima u Motovunu, Vrnjačkoj Banji, na Cinema City festivalu u Novom Sadu, Filmskim susretima u Nišu, a uskoro će biti prikazan na mađarskom festivalu CinePecs.

 

Na 45. Filmskim susretima u Nišu, Vladica Milosavljević je nagrađena „Poveljom za izuzetnu žensku ulogu“. Flešbek je, pored još šest domaćih ostvarenja, u konkurenciji za izbor domaćeg kandidata za 83. dodelu Oskara.

Projekcije Flešbeka u Jugoslovenskoj kinoteci počinju u 22h, a cena ulaznice je 200 dinara. Deo prihoda od ulaznica biće uplaćen na račun Crvenog krsta. Flešbek se bavi pokušajima povratnika iz zatvora da ponovo uspostavi odnose sa svojom okolinom i porodicom, posebno sa sada punoletnom ćerkom koja ga dobar deo svog života nije ni  videla.

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=3xwTTk66LPs|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Flešbek  – trejler

 

 

Došavši kući saznaje da je ćerka pobegla i da ga žena vara sa prijateljem koji se i uselio u stan. Naoružan sarkastičnim i gorkim smislom za humor prelazi preko toga i zajedno sa njima se upušta u potragu za ćerkom. A ćerka ne želi da bude nađena.

Scenario za Jankovićev film napisao je Duško Premović koji igra i glavnu ulogu u filmu.

Pored Premovića, u glavnim ulogama su se našli Branko Vidaković, Vladislava Milosavljević, Daria Janošević i Boris Komnenić.

Fotografija: Igor Šunter
Scenografija: Irena Kukrić, Ljubica Milanović
Kostim: Mirta Gracin
Montaža: Rastko Petrović
Trajanje: 84 min
Format: 35 mm, b&w
Žanr: drama
Premijera: 27.02.2010.