Home

VESTI

Fim “Kolin” snimljen za 50 evra

No Comments Film

Colin

Britansko ostvarenje "Kolin" snimljeno je praktično "za dž", a oduševilo je publiku i kritičare na 62. Festivalu u Kanu.

Film je klasična priča o živim mrtvacima, ali ispričana sa tačke gledišta zombija. Autori filma sve su snimili običnom ručnom kamerom, a glumce i šminkere nagovorili da rade bez plate, odnosno za slavu.

Velški reditelj Mark Prajs pozvao je sve svoje prijatelje da učestvuju kao zombi statisti, i ponesu "oružje po izboru". Celo snimanje koštalo ga je oko 50 evra.

 

 

Na prvom prikazivanju distributerima u Kanu, nekoliko kompanija otkupilo je prava za distribuciju, a prve među njima bile su iz Japana.

"Mislim da se ljudima dopada činjenica da smo u ovoj krizi snimili dobar film za tako male pare", rekao je Prajs za "Dejli mejl".

 

U nastavku pogledajte trejler.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=rkhEkejf0Bg|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Prajs (30) je inače zaposlen kao kurir, a "Kolin" je njegov prvi dugometražni film. Sve što zna o režiji naučio je gledajući intervjue sa "pravim" režiserima, kao i dodatne komentare na DVD izdanjima holivudskih filmova.

Priznao je da nije imao hrabrosti da prisustvuje premijeri filma u Kanu, u okviru programa pored glavne Sale, gde mladi režiseri prikazuju svoja ostvarenja u nadi da će ih neko primetiti.

"Nisam mogao. Najpre, ja nisam naročito privlačan, a tamo je puno glamuroznih ljudi. Zatim, imao sam užasnu tremu, pa sam to vreme proveo u obližnjem baru", rekao je on.

Prajs se nada da će uspeti da skupi novac za sledeći film.

"Za sledeći planiramo mnogo veći budžet – makar 100 evra"!

Izvor:

MtsMondo