Home

VESTI

Filmstreet čeka lepo vreme

No Comments Film

Filmstreet čeka lepo vremeGradu je bilo potrebno nešto superherojski da povrati veru u instituciju bioskopa i tako je prošle godine nastao FILMSTREET, uz pomoć gradskih institucija, a u organizaciji Nove ideje i UK Parobrod.

 

Kao autentična ideja, Filmstreet je prošlog leta, za kratko vreme uspeo da oživi kulturu gledanja filmova na velikom platnu, organizovanim besplatnim prikazivanjima kultnih filmskih ostvarenja na otvorenom.

 

Zbog godišnjih doba koja su se ispomerala, kišnog i hladnog maja, odlaže se letnji bioskop Filmstreet, prvobitno planiran da počne 18.maja. Kao što mu samo ime "letnji" kaže, smisao mu je da se u vrelini grada, sugrađanima pruži ugođaj gledanja filmova na otvorenom, na koji čekaju već godinu dana.

 

 

 Filmstreet čeka lepo vreme

Filmstreet čeka lepo vreme

 

 

U prvim toplim junskim danima, na dobro poznatim Filmstreet lokacijama, ispred kafića Centrala i na Cvetnom trgu, najavljujemo projekcije filmova Eni Hol, Vudija Alena i Tramvaj zvani želja, Elije Kazana. Uvod u Filmstreet desiće se na Mikseru, 29.maja, kada će biti prikazan film Miris poljskog cveća, Srđana Karanovića, a lokacija je parobrod Župa.

Više informacija na www.ukparobrod.rs.