Home

VESTI

Filmstreet 2011 – Filmovi na ulici

No Comments Film

Filmstreet 2011 - Filmovi na uliciKancelarija za mlade Gradske uprava grada Beograda i UK „Parobrod“, prvi put u Beogradu, organizuju Filmstreet, besplatne letnje bioskope na otvorenom na najneverovatnijim lokacijama u Beogradu, u vašem komšiluku.

Film koji će biti premijerno prikazan je legendarna „Kazablanka“, 12. juna, u Siminoj ulici, sa početkom u 20:30 časova, a tada će se prikazivati i svi filmovi u okviru Filmstreet-a.

 

Cvetni trg, Kalemegdan, park Manjež, Skadarlija, Kosančićev Venac, Strahinjića Bana, Pristanište kod Beton Hale, ćošak Milutina Bojića i Palmotićeve i Čuburski park, neke su od lokacija na kojima će Beograđani ovog leta moći da uživaju u klasičnim dobrim filmovima.

 

 

  Filmstreet 2011 - Klikom na sliku dobijate pregledniji prikaz

Filmstreet 2011 – Klikom na sliku dobijate pregledniji prikaz

 

Na repertoaru će se naći dela poput „Doručak kod Tifanija“, „Neki to vole vruće“, „Do poslednjeg daha“ „Boni i Klajd“ i još mnogo fantastičnih nezaboravnih filmova.

Otvaranje Filmstreet besplatnih letnjih bioskopa ima za cilj da vrati pojam institucije bioskopa na otvorenom i da u novom savremenom dobu, kada se filmovi besplatno skidaju preko internet, a televizija emituje najrazlicitije programe koji promovišu pogresivan kulturni model.

 

 

 Filmstreet 2011 - Klikom na sliku dobijate pregledniji prikaz

Filmstreet 2011 – Klikom na sliku dobijate pregledniji prikaz

 

 
Ova akcija pruža priliku Beograđanima i njegovim gostima da se podsete filmskih klasika i društvenih vrednosti, drugačijih od današnjih, koje su preovlađivale u prethodnih 60 godina, od kada postoji kinematografijska industrija.

 

 

 

Više informacija na:

www.kancelarijazamlade.rs