Home

VESTI

Filmska priča o čuvenom gipsy-punk bendu Gogol Bordello

No Comments Film

Filmska priča o čuvenom gipsy-punk bendu Gogol BordelloOd senzacionalne njujorške rusko-disko scene, sve do svakodnevne turneje sa njegovim bendom Gogol Bordello, Eugen Hutz nas vodi u samu srž njegovog umetničkog života i uticaja.

 

Priča prati Eugena od samih početaka njegove karijere i otkriva na koji način je jedna andergraund legenda postala internacionalni fenomen.

 

Članovi benda, od 25 do 50 godina stari, otkrivaju svoje multikulturalne korene i dele s gledaocima svoje emigrantske ispovesti, kako su postali deo benda i morali da napuste svoje svakodnevne poslove da bi se posvetili turnejama.

 

Ponosan na svoje romske korene, Eugen Hutz peva na romskom jeziku i sarađuje sa najpoznatijim njujorškim džipsi-imenima, kao što su Yuri Yunakov i Piroska Racz. Nakon pet godina zajedničke turneje bend se pretvara u čvrst umetnički kolektiv, u porodicu.

 


{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=F8y9_MWbg5c|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Filmska priča o čuvenom gipsy-punk bendu Gogol Bordello

 

Eugen Hutz, harizmatični frontmen benda, tvrdi da kroz muziku film "Gogol Bordello Non-Stop" šalje socijalnu i političku poruku i prikazuje bend tokom nastupa, bilo na svirkama gde su hedlajneri, bilo na koncertima gde su svirali sa imenima kao što su Fanfare Ciocarlia (tradicionalni romski duvački orkestar) i Manu Chao.

 

Sa neizmernom podrškom internacionalnog plemena multi-kulti prijatelja i fanova, Gogol Bordello neprekidno istražuje kreativni pakao i napada ljudsku pasivnost.

"Gogol Bordello Non-Stop" doseže iza muzike, iza političkog, usmeravajući oči i uši ka umetničkoj revoluciji globalnog doba.

 

Više informacija:
www.cinemacity.org