Home

VESTI

Film “Tilva Roš” osvojio Fipresci nagradu

No Comments Film

Film "Tilva Roš" osvojio Fipresci nagraduNa nedavno završenom Transilvania International Film Festivalu u Rumuniji, film Nikole Ležaića „Tilva Roš“ osvojio je nagradu FIPRESCI.

Svečanost dodele nagrada desetog izdanja ovog rumunskog festivala održana je proteklog vikenda u gradu Klužu, pred više od 1000 posetilaca. 

 

Ležaićevo ostvarenje, koje je do sada već osvojilo brojna međunarodna priznanja i simpatije publike na nekoliko kontinenata, po mišljenju filmskih kritičara koji dodeljuju ovu nagradu, istakao se naročito „iskrenim prikazom izgubljene mladosti“.

Žiri je u obrazloženju nagrade koja je dodeljena „Tilvi Roš“ između ostalog naveo: „Bez suvišne naracije, ovaj film je zapravo isečak iz života koji se publici obraća univerzalnim jezikom. Snimljen je sa toliko nevinosti da je zaista osvojio naša srca.“

U filmu „Tilva Roš“ glavne uloge igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević i Dunja Kovačević, a produkciju ove uzbudljive priče o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi, potpisuje Filmska kuća „KISELO DETE“.

 

 

 Tilva  Roš
Tilva Roš