Home

VESTI

Festival studentskog filma počinje 18.03.

No Comments Film

Fsf 011DONCAFE INSTANT Festival studentskog filma, FSF 011, jedanaesti po redu Festival studentskog filma održaće se od 18. do 21. marta 2010. u Muzeju jugoslovenske kinoteke, u Beogradu.

Glavni program obuhvatiće dobitnike grand prix-a prethodnih godina festivala, koji će prikazati svoja nova ostvarenja. Kao i svake godine, u okviru glavnog programa prikazaće se, takođe, filmovi studenata sa prestižnih evropskih i svetskih akademija, kao i filmovi studenata fakulteta u Beogradu koji školuju filmske stvaraoce (Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti…)

 

Edukativni program čine radionice renomiranih predavača iz filmskih škola prethodnih pobednika i uspešnih domaćih filmskih stvaralaca ostvarenih i van granica Srbije. Na ovogodišnjem Festivalu radionice će održati ugledni hrvatski filmski reditelj Rajko Grlić i Zoran Veljković – filmski stvaralac u domenu fotografije i kamere. Radionice će biti održane u Kulturnom centru Grad. Predavanja i okrugli stolovi nakon projekcija upotpuniće edukativni program jedanaestog festivala.

 

 

Festival će biti održan u Muzeju jugoslovenske kinoteke

Festival će biti održan u Muzeju jugoslovenske kinoteke
 
 

Prateći program festivala ćiniće raznovrsni umetnički projekti, izložbe, žurke, performansi i koktel večeri. Prateći program koji podrazumeva otvaranje i zatvaranje Festivala, biće održan u Kulturnom centru Grad.

Cilj ovogodišnjeg koncepta nije ocenjivanje, već priznanje filmskim stvaraocima. Jedanaesti Festival studentskog filma FSF 011 kroz svoj program želi da poveže pobednike prethodnih godina, sada već priznate filmske autore i beogradske studente koji će to tek postati.

Unapređivanjem postojećih i uvođenjem novih programskih celina, FSF 011 želi da uspostavi saradnju sa renomiranim svetskim i evropskim filmskim školama, da locira na kojim su pozicijama nekadašnji pobednici, a da oni prenesu svoja iskustva i znanja novim nadama srpskog filma. 

 

Za više informacija možete posetiti sajt Festivala studentskog filma .