Home

VESTI

“Era glupih” premijerno u Beogradu

No Comments Film

"Era glupih" premijerno u Beogradu

Američki dokumentarni film "Era glupih" koji govori o klimatskim promenama na Zemlji i njihovim posledicama biće premijerno prikazan 22.septembra u Beogradu i jos 700 gradova širom sveta.

 

Projekcija filma u Beogradu jeste prilika da se podigne ekološka svest i da se i Srbija uključi u svetske tokove brige o okolini, rekao je na konferenciji za novinare koordinator programa Pavle Dimitrijević iz Centra za integracije i razvoj sa sedištem u Briselu (CID).

 

Film će premijerno biti prikazan u 20.30 časova, na terenima Košarkaškog kluba Partizan, kod Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu, a Beograd je, pored Njujorka, jedini grad u svetu u kojem će film biti prikazan u otvorenom bioskopu.

Zainteresovani besplatne ulaznice mogu da naruče preko sajta n office@zelenainicijativa.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

 

"Era glupih" premijerno u Beogradu

 

Organizatori programa su Centar za integracije i razvoj iz Brisela, Zelena inicijativa, ProConcept i Megakom film. Prikazivanje filma podržali su Ministarstvo inostranih poslova i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Srbije, Agencija za saradnju s nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Beograda, Beogradska tvrđava i drugih. Nakon globalne premijere, planirano je da film bude prikazan i u drugim gradovima Srbije.

 

 

 

Izvor:

Filmske.com