Home

VESTI

“EKV – Kao da je bilo nekad” na DVD-u

No Comments Film

"EKV – Kao da je bilo nekad" na DVD-uDokumentarni film „EKV – Kao da je bilo nekad“ reditelja Dušana Vesića, potresano svedočanstvo o umetnosti, životu i smrti generacije koja je obeležila muziku jedne države i jednog vremena, objavio je na DVD-u Multimedia Records.

 

Film je bio prikazan na festivalu Cinema City 2009 u okviru selekcije Planet Rock.

 

Dokumentarac o domaćem muzičkom fenomenu Ekatarina Velika, u režiji Dušana Vesića, prikazuje uspon i tragičan pad značajnog sastava. Film je prvobitno bio prikazan kroz četiri epizode serije, nakon čega je autor stvorio jednu kompleksnu filmsku celinu o identitetu kulturno, muzički i socijalno bitnog benda za prostore nekadašnje Jugoslavije.

"EKV – Kao da je bilo nekad“ preispituje celo jedno vreme, društveno ustrojstvo i sistem, ocrtavajući teške karakteristike i mentalitet ljudi.

Dokumanterac problematizuje i otvara pitanje bolesti zavisnosti, kroz preispitivanje uticaja tadašnjeg režima, prikazuje nam intimne ispovesti prijatelja i saradnika benda, koji su bili uz njih u najtežim momentima, uz razne, često potresne, audio-vizuelne zapise. Ne morate biti ljubitelj zvuka ovog benda da biste osetili iskrenu emociju filma, ljubav, poštovanje, i saučešće u bolu za gubitkom četiri mlada i, pre svega, izuzetno talentovana člana benda EKV.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ON4PJ0vPl1Y|width=450|height=364{/mgmediabot2}
EKV – Kao da je bilo nekad 1 – I dio

 

 

 

 

Izvor:

Cinemacity.org