Home

VESTI

Dva filma Gorana Radovanovića u DOB-u

No Comments Film

Film:"Uz Fidela do kraja"Ovog vikenda u bioskopu Doma omladine biće prikazana dva filma scenariste i reditelja Gorana Radovanovića.

U petak od 20h publika će premijerno moći da vidi dokumentarac "Uz Fidela do kraja", dok će u subotu i nedelju (19h i 21h) na repertoaru biti igrano ostvarenje "Hitna pomoć".

 

Cene ulaznica su 200 dinara po projekciji, a u nastavku maila možete pročitati više o filmovima.

 

Premijera filma "Uz Fidela do kraja"

Petak, 09. septembar 2011. u 20:00 – DOB//Velika sala
Cena karte: 200 dinara
Scenario i režija: Goran Radovanović
Žanr: Dokumentarni film // Zemlja porekla: Srbija, Kuba // Godina proizvodnje: 2011 // Trajanje: 52 min

Sinopsis: Sijera Maestra, Kuba, 850 km istočno od Havane. Dan pre slavlja 52. godišnjice Revolucije. Starac popravlja motor star nekoliko decenija. Mladi stomatolog pokušava da nađe prevoz do klinike, gde leči pacijenta pod imenom Vladimir Ilič Rodrigez. Srednjovečni bračni par drži javnu telefonsku govornicu za stanovnike sela koji nemaju telefon. Sudbina ovih ljudi i drugih stanovnika Sijera Maestre opisana je na dan ideološke ekstaze, dan slavlja  52. godišnjice Revolucije…A sledeći dan? Sledeći dan, vođeni inercijom, vraćaju se ritmu svakodnevnog života, koji nije obećavajući. Svi su toga svesni. Čak i megafoni koji neprastano odjekuju ideološke slogane stare 52 godine… Revolucija se nastavlja… Koliko dugo? Con Fidel, pase lo que pase. Uz Fidela do kraja. 

 

 

 Film: "Hitna pomoć"

Film: "Hitna pomoć"

 

 

Film: "Hitna pomoć"
Subota, 10. i Nedelja, 11. septembra 2011. u 19:00 i 21:00 – DOB//Velika sala
Scenario i režija: Goran Radovanović
Glavne uloge:
Vesna Trivalić, Nenad Jezdić, Nataša Ninković, Sonja Kolarčić, Tanasije Uzunović, Marko Pavlović, Vuk Markićević
Cena karte: 200 dinara
Žanr: Drama // Zemlja porekla: Srbija / Nemačka / Grčka // Godina proizvodnje: 2009. // Trajanje: 84 min

Sinopsis: "Hitna pomoć" je savremeni film koji odslikava dramatiku dubokih promena srpskog društva sa početka veka. Priču o slomu poslednjeg evropskog totalitarizma 2000. godine, do kucanja krhke srpske demokratije pred predvorje Evropske unije sedam godina kasnije, pratimo kroz razvoj službe hitne pomoći. U duhu poetskog (neo)realizma ovaj razvoj je dat kroz tri različite priče u tri različita vremena sa međusobno povezanim i uslovljenim likovima. A tu je i jedan san…

 

{xtypo_rounded1}GORAN RADOVANOVIĆ (Reditelj i scenarista) Rođen u Beogradu 1957.  Diplomirao istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1982. Između 1977. i 1980. boravi u Minhenu kao stipendista Goethe Intsituta gde sarađuje sa autorima Novog nemačkog filma (Reinhard Hauff, Herbert Vesely itd).
 
Po povratku u Beograd bavi se filmskom kritikom  ("Filmograf", Treći program Radio Beograda,"Vidici") a od 1984. radi  kao scenarista i reditelj igranog i dokumentarnog filma. Član je Evropske Filmske Akademije i Udruženja Filmskih umetnika Srbije.

Gostujući profesor filmske režije na EICTV, San Antonio de los Banos, Cuba{/xtypo_rounded1}