Home

VESTI

“Dečko koji obećava” na Cinema City-u

No Comments Film

"Dečko koji obećava" u selekciji Planet Rock

U okviru selekcije Planet Rock biće prikazan kultni domaći film iz 1981. pod nazivom „Dečko koji obećava“ reditelja Miloša Miše Radivojevića.

 

Na scenariju za film, pored reditelja, radili su Nebojša Pajkić i Bogdan Tirnanić, dok odličnu glumačku ekipu čine Aleksandar Berček, Rade Marović, Dara Džokić, Milena Zupančić, Dušica Žegarac, Velimir Bata Živojinović, Eva Darlan, Branislav Lečić, Slobodan Aligrudić.

Glavni junak u filmu je Slobodan, uzoran mladić kako od njega očekuju njegovi ugledni i situirani roditelji. Dobar je student, ima devojku kojom će da se oženi jer je iz „prave“ porodice, dok ga jednog dana verenica u nastupu ljubomore, ne udari veslom po glavi. Kao da mu je to bilo i potrebno, Slobodan postaje slobodan, baca se naglavačke u svet bez obaveza, u svet panka i roka, toliko različit od onoga u kojem se do tada kretao.

 

I u tom svetu on ima uspeha. To traje do trenutka kad padne sa motora koji je sastavni deo novog života. I to opet na glavu. Oni koji ga neguju su iz sveta iz kojeg je otišao. Taj isti svet vodi ga pred oltar i sve je opet po starom…

 

 

"Dečko koji obećava" u selekciji Planet Rock

"Dečko koji obećava" u selekciji Planet Rock

 

Muziku za film „Dečko koji obećava“ radio je čuveni bend Šarlo Akorbata. U filmu se pojavljuju Dušan Kojić Koja i Ivica Vdović Vd, koji zajedno sa glavnim junakom, kog tumači Aleksandar Berček, nastupaju u bendu „Dobri dečaci“. Za potrebe ovog filma Koja je napisao muziku za tri pesme, „Slobodan“, „Depresija“ i „Dosta mi je svega“, koje nikada kasnije nisu objavljene. U filmu se takođe pojavljuju članovi benda „Idoli“, Vlada Divljan i Srđan Šaper. Film je potpuno obojen zvukom „novog jugoslovenskog talasa“, tako da se pored pomenutih mogu čuti bendovi poput Azre, Parafa, Pekinške patke…

 

 

 

Više informacija:

www.cinemacity.org