Home

VESTI

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora u bioskopima

No Comments Film

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora u bioskopimaDebitantsko ostvarenje Juana Mekgregora od danas u bioskopima! „Američka pastorala” nakon premijere na 45. FESTU i u bioskopima širom Srbije.
 
Film „Američka pastorala”, zasnovan na romanu dobitnika Pulicerove nagrade Filipa Rota, u adaptaciji Džona Romana, oslikava vreme velikog političkog meteža i kao posledicu rušenje američke porodice i „američkog sna”.

  

Tragična priča o Levovu je elegantno ispričana u retrospektivi posle njegove smrti, kroz razgovor njegovog bivšeg školskog druga, Nejtana Zukermana, i Levovog brata Džerija prilikom njihovog susreta na godišnjici mature.

Svid Levov je uspešan jevrejsko-američki biznismen, koji vodi srećan konvencionalan život više srednje klase u Njuarku, državi Nju Džerzi, sa ženom Donom, bivšom misicom, i ćerkom tinejdžerkom Meri. Savršen porodični život okreće se naglavačke nakon što se Meri politički radikalizuje i učestvuje na jednom protestnom skupu protiv rata u Vijetnamu sa fatalnim posledicama.

 

 

 Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora u bioskopima

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora u bioskopima

 

 

„Američka pastorala” nudi hrabru viziju istorije koja oslikava i sadašnjost, i govori o iskustvu ne samo jednog čoveka već čitave generacije koja ne može da shvati kako je došlo do uništenja američkog sna.

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora je na redovnom bioskopskom repertoaru od 23. marta, a u glavnim ulogama pored samog Mekgregora, imaćemo priliku da pogledamo i Dakotu Fening i Dženifer Koneli.