Home

VESTI

Danas otvaranje festivala Cinema City

No Comments Film

Otvaranje festivala Cinema CityInternacionalni Festival filma i medija Cinema City biće zvanično otvoren danas 5. juna u Novom Sadu i trajaće narednih osam dana.

 

Festival će otvoriti čuvena glumica i pevačica Džulijet Luis, specijalna gošća festivala, na ceremoniji otvaranja u Katoličkoj porti u 20:30h. Džulijet će potom nastupiti sa svojim bendom New Romantics u okviru muzičkog programa na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na otvaranju festivala biće prikazan film „Tajna u njihovim očima“, izuzetno ostvarenje argentinskog reditelja Huana Hozea Kampanele, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.

 

Film „Tajna u njihovim očima“ (The Secret in Their Eyes) predstavlja kombinaciju dve životne ljubavne priče, noir-trilera, zanosne komedije i jasne političke kritike, a gleadocu daje izuzetan osvrt na one dane kad se film još uvek trudio da bude čaroban.
 
Kritičari su ovu složenu i duboku priču ocenili kao do sada najbolje delo nagrađivanog reditelja Kampanele, a sjajni glumci Soledad Viljamil i Rikardo Darin, osvojili su brojne nagrade za uloge ostvarene u ovom filmu. Film će biti prikazan, nakon ceremonije otvaranja, u open air bioskopu u Katoličkoj porti, sa početkom u 21:15h.
 
 
Otvaranje festivala Cinema City
Otvaranje festivala Cinema City
 
 
Danas, sa početkom u 18h održaće se i press konferencija otvorenog tipa sa slavnom glumicom i pevačicom Džulijet Luis, u kafeu Atina, Meeting Point-u festivala Cinema City.
 
Zbog izuzetno velike zainteresovanosti posetilaca festivala za press konferenciju, prednost u učešću imaće novinari.
 
 
 
Više informacija:
www.cinemacity.org