Home

VESTI

“Cinemania” u Beogradu i Novom Sadu

No Comments Film

"Cinemania" u Beogradu i Novom SaduTradicionalna smotra svetskih filmskih hitova "Sinemanija" biće održana od 29. oktobra do 5. novembra u Sava centru u Beogradu, a na repertoaru će, između ostalog, biti dokumentarac Kenija Ortege "Michael Jackson: This Is It", o preminulom kralju pop muzike.

Ova tradicionalna smotra filmskih premijera, čiji je pun naziv "Loreal Pariz Sinemanija", biće s danom zakašnjenje održana i u hali Spens u Novom Sadu, navodi se u programu distributerske kuće "Tuck”.

Na “Sinemaniji” će ukupno biti prikazana 24 filma.

Film "Michael Jackson: This Is It" moći će da se pogleda prvog dana "Sinemanije", u terminu od 17 sati, a potom će, u terminu od 19.30 biti prikazan novi film Pedra Almodovara "Prekinuti zagrljaji". 

 

"Cinemania" 2008.

 

Poslednji film 29. oktobra biće naučnofantastični film "Surogati" u režiji Džonatana Mostoua s Brusom Vilisom u glavnoj ulozi.

U petak 30. oktobra na repertoaru su "Borba bendova" Toda Grafa, "Bitka kod Crvene stene" Džona Vua i "Pandorum" Kristijana Alvarta.

Sledećeg dana, u subotu, biće prikazana "Slava" Kevina Tancarona, "Doušnik!" Stivena Soderberga i "Trijaža" Denisa Tanovića, a u nedelju, 1. novembra, moći će da se pogledaju filmovi "A kad brak nije lak" Pitera Bilingslija, "Baria: Kapija vetrova" Đuzepea Tornatorea i "Gamer" Marka Neveldina.

Ponedeljak, 2. novembar, donosi filmove "Push" Pola Megajgana, "Moja velika grčka avantura" Donalda Petrija i "Opasna Dženifer" Kerin Kusame, a dan kasnije na programu su "Dobrodošli u Zombilend" Rubena Flajšera, "Neočekivana ljubav" Brendona Kempa i "U izmaglici" Bertrana Tavernijea.

U sredu 4. novembra biće prikazna ostvarenja "Gradsko ostrvo" Remona de Felitea, "Džuli i Džulija" Nore Efron i "Grofica" Džuli Delpi.

Poslednjeg dana manifestacije, u četvrtak 5. novembra, posetioce očekuju filmovi "Izvan svake sumnje" Piter Hajmsa, "Kapitalizam: Ljubavna priča" Majkla Mura i "Drugi čovek" Ričarda Ejra.

Premijerni program "Sinemanije" u Sava centru odvijaće se u velikoj sali, dok će reprizni program ići i u velikoj i u maloj.

Karte za premijerni program u terminima od 17.30 i 22 sata koštaju 250 dinara, a one za premijere u 19.30 koštaju 300 dinara. Za reprize, cena ulaznice je 150 dinara.

Prodaja karata će se odvijati na blagajni Sava centra i bioskopa "Takvud", kao i preko Tiketlajna, Bilet servisa i na prodajnim mestima lanaca knjižara IPS.

 

Premijerni program po danima izgleda ovako:

Četvrtak, 29. oktobar
17 h "Michael Jackson: This is it" (Keni Ortega)
19.30 h "Prekinuti zagrljaji" (Pedro Almodovar)
22 h "Surogati" (Džonatan Mostou)

Petak, 30. oktobar
17 h "Borba bendova" (Tod Graf)
19.30 h "Bitka kod Crvene stene" (Džon Vu)
22 h "Pandorum" (Kristijan Alvart)

Subota, 31. oktobar
17 h "Slava" (Kevin Tančaron)
19.30 h "Doušnik!" (Stiven Soderberg)
22 h "Trijaža" (Denis Tanović)

Nedelja, 1. novembar
17 h "A kad brak nije lak" (Piter Bilingsli)
19.30 h "Baria: Kapija vetrova" (Đuzepe Tornatore)
22 h "Gamer" (Mark Neveldin)

Ponedeljak, 2. novembar
17 h "Push" (Pol Megajgan)
19.30 h "Moja velika grčka avantura" (Donald Petri)
22 h "Opasna Dženifer" (Kerin Kusama)

Utorak, 3. novembar
17 h "Dobrodošli u Zombilend" (Ruben Flajšer)
19.30 h "Neočekivana ljubav" (Brendon Kemp)
22 h "U izmaglici" (Bertran Tavernije)

Sreda, 4. novembar
17 h "Gradsko ostrvo" (Rejmond de Felita)
19.30 h "Džuli i Džulija" (Nora Efron)
22 h "Grofica" (Džuli Delpi)

Petak, 5. novembar
17 h "Izvan svake sumnje" (Piter Hajms)
19.30 h "Kapitalizam: Ljubavna priča" (Majkl Mur)
22 h "Drugi čovek" (Ričard Ejr)