Home

VESTI

Cinema City predstavlja Fresh Danube Films

No Comments Film

Cinema City predstavlja Fresh Danube FilmsŽeleli bismo da vam predstavimo projekat Fresh Danube Films koji je nastao u saradnji festivala Cinema City, Crossing Europe iz Linca, DORF-a iz Vinkovaca i Slobodne zone a uz podršku European Cultural Foundation.
   
Posebno značajno za vas drage poštovaoce kvalitetnog filma jeste činjenica da ćemo u okviru Fresh Danube Films projekta predstaviti zajedničku austrijsko-hrvatsko-srpsku filmsku selekciju „Fresh Danube Films“, koja će biti prikazana na novim izdanjima Crossing Europe festivala, DORF-a, Slobodne zone i festivala Cinema City u godini koja predstoji.

   

Pored toga, na festivalu Cinema City biće održana i vrlo interesantna filmska radionica o čijim detaljima saznaćete na vreme, ukoliko budete pratili cinemacity.org. Ova zajednička inicijativa za nas predstavlja zaista pravi način izražavanja kreativnosti kroz kvalitetne saradnje sa partnerima kojima se uvek radujemo!

 

Povodom projekta Fresh Danube Films održan je prvi sastanak kao i konferencija za novinare na nedavno završenom festivalu Slobodna zona. Tokom prvog zvaničnog druženja, inicijatori projekta ukazali su na važnost da platforma Fresh Danube Films nastavi da se razvija i raste i u daljoj budućnosti, čiji će bitan zadatak, pored ostalog, biti da skrene pažnju na izuzetan značaj i doprinose filmske umetnosti dunavskog regiona.

 

 

 Cinema City predstavlja Fresh Danube Films

Cinema City predstavlja Fresh Danube Films

 

 
Kako smo se proveli na prvom Fresh Danube Films sastanku i konferenciji možete detaljnije pročitati ovde, a foto-album pogledajte na našoj Facebook stranici.

Za više informacija o projektu, pratite nas putem našeg zvaničnog sajta, a uskoro ćemo realizovati i posebnu stranicu u okviru sajta gde ćete moći da se redovno informišete o Fresh Danube Films aktivnostima.

 

Stoga, pratite nas redovno, u susret novim i lepim dešavanjima!

 

 

 Cinema City predstavlja Fresh Danube Films

Cinema City predstavlja Fresh Danube Films

 

 

I da nastavimo sa lepim vestima… U pitanju su domaći filmovi, koji su nedavno osvojili i nastavljaju da osvaju nove festivalske nagrade, a gledali ste ih na našem festivalu:

– "Klip" osvojio prvu nagradu i u Ljubljani
– Nagrada publike filmu "Parada" u Briselu
– "Zverinjak" na još dva značajna međunarodna festivala
– "Ustanička ulica" najbolji debitant na Kotbusu
– Nova nagrada za Kečin "Miraž"

…a sada vas ostavljamo da "prelistate" sve ove lepe vesti…