Home

VESTI

Cinema City 2015: Selekcija Up to 10,000 Bucks donosi…

No Comments Film

Cinema City 2015: Selekcija Up to 10,000 Bucks donosi...Selekcija Up to 10,000 Bucks donosi Svežu perspektivu koju ne možete da vidite na redovnom bioskopskom repertoaru.
   
Osmi Cinema City vam predstavlja jedan od omiljenih programa publike – selekciju Up to 10.000 Bucks koja na ovogodišnji festival donosi “lavirint tema, žanrova i ideja i svežu perspektivu koju ne možete da vidite na redovnom bioskopskom repertoaru”. Ovaj program koji prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara, ove godine donosi 26 raznovrsnih ostvarenja iz celog sveta.
 

Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, održava se od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija, među kojima je i takmičarska selekcija Up to 10,000 Bucks. “Sve izabrane filmove odlikuje specifičan stav autora o svetu oko nas. Pred gledaocima je lavirint tema, žanrova i ideja koje vezuje hrabrost i energija filmskih ekipa koje su uložile vreme, trud i talenat i donose vam svežu perspektivu koju ne možete da vidite na redovnom bioskopskom repertoaru, ističe selektor Miloš Pušić.
 
“Up to 10,000 Bucks jedan je od omiljenih programa publike Cinema City festivala. Filmovi su raznovrsni – igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni, dolaze iz različitih zemalja, drugačiji su stilovi, teme i žanrovi, ali ono što ih povezuje je jedinstvena kreativna smelost koja dolazi do izražaja u niskobudžetnom filmu” izjavila je Dina Vuković, koordinatorka ovog programa. Puna sala i aplauzi novosadske publike posle ovih filmova dokazuju da za dobar i originalan film nije presudan novac, već kreativnost. Up to 10,000 bucks ima za cilj da podstakne i nagradi niskobudžetni film, a velika zainteresovanost filmskih autora iz celog sveta za ovu selekciju dodatno ukazuje na značaj ovog programa.
 
Prema rečima selektora Miloša Pušića, samo 10 posto filmova prijavljenih ove godine uspelo da je da se nađe u selekciji festivala. U konkurenciji za nagradu biće prikazano 26 raznovrsnih ostvarenja iz celog sveta. Cinema City će dodeliti nagradu Ibis najboljem filmu Up to 10.000 Bucks programa.
 
Govoreći o ovogodišnjoj selekciji Pušić ističe da “u ovako šarolikom izboru najteže je izabrati zajednički imenitelj filmova, ali čini mi se da su nezaposlenost i starost bile dve teme koje su najčešće inspirisale autore. U pet festivalskih večeri putovaćete između mračnih vizija budućnosti, preko filmova koji ozbiljno analiziraju vreme u kome živimo, sve do neverovatnih rekonstrukcija epohe”, dodaje Pušić.

Tokom 5 dana programa u blokovima od po 90 minuta, imaćete priliku da upoznate ostvarenja autora koji su uprkos niskom budžetu uspeli svoju kreativnost da pretvore u filmski izraz i ostave upečatljiv utisak na svoju publiku.
 
Svoju premijeru na Cinema City festivalu imaće dva domaća filma Dobar sused reditelja Đorđa Stankovića i Sve je više stvari koje dolaze Jelene Gavrilović, dva hrvatska filma – Ana trg Jelene Novaković i Ma, nema veze Gee Novak, kao i poljski film Planinski izlet reditelja Robina Lipa. Biće prikazano i 5 nagrađivanih filmova: makedonski film Poslednji čin rediteljke Dine Dume koji je na Montenegro Film Festivalu osvojio Grand Prix, Marijina epizoda Sanje živković koji je na festivalu Prvi Kadar u Sarajevu osvojio nagradu za najbolji kratki igrani film, Ringišpil Luke Popadića koji je na Kustendorfu osvojio nagradu Vilko Filač za najbolju fotografiju, Noćas mi srce pati Nikole Zdravkovića koji je na Festivalu studentskog filma osvojio nagradu za najbolji domaći film i Veče uz radio (#5. Muzikalni dnevnik) Miloša Tomića koji je na izložbi "Memorijal Nadežde Petrović" dobio nagradu Galerije, a na Kratkom metru Nagradu za najbolji kratkometražni eksperimentalni film i nagradu Fipiresci.

 

 

 Cinema City 2015: Selekcija Up to 10,000 Bucks donosi...

Cinema City 2015: Selekcija Up to 10,000 Bucks donosi…

 

 

Ne propustite sjajne filmove ovogodišnjeg Up to 10.000 Bucks programa koji će se svakodnevno prikazivati u Kineskoj četvrti, sala Quater – prilagođena uslovima visokih tehničkih standarda za besprekorne projekcije.
 
Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City. 

 

Festival su takođe podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ i Francuski institut u Srbiji.
 
PODSEĆAMO
 
U TOKU JE PRODAJA ULAZNICA ZA 8. CINEMA CITY

U petak, 5. juna počela je prodaja ulaznica za 8. Cinema City. Kupovinom jedne jedinstvene ulaznice i njenom zamenom za Cinema City narukvicu posetilac ulazi u festivalsku zonu i bira sadržaje u kojima želi da uživa. U prodaji su tri tipa ulaznica:
 
Cinema City dnevna ulaznica
Dnevna ulaznica po ceni od 250 RSD podrazumeva dostupnost svih festivalskih sadržaja za odabrani festivalski dan
 
Cinema City paket
Sedmodnevna ulaznica po ceni od 950 RSD podrazumeva dostupnost svih festivalskih sadržaja tokom trajanja festivala
 
Cinema City SUPER

Sedmodnevna ulaznica po ceni od 1450 RSD podrazumeva dostupnost svih festivalskih sadržaja tokom trajanja festivala i rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.
 
Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji od 5. juna na svim prodajnim mestima Gigstix-a (http://gigstix.com/prodajna-mesta-gde-kupiti-ulaznice). Tokom festivala ulaznice se mogu nabaviti i na samoj lokaciji od 14h.
 
Zamena kupljenih ulaznica za Cinema City narukvice vršiće se na lokaciji tokom trajanja festivala, od 29. juna do 5. jula. Uskoro više informacija na sajtu cinemcity.org.

Ostale novosti o najnovijim filmovima, selekcijama i uzbudljivim premijerama i gostima Cinema City festivala možete pratiti na cinemacity.org!
 
Vidimo se @Cinema City 2015 – Na pravom mestu u pravo vreme