Home

VESTI

Ciklus filma na španskom u KC Grad

No Comments Film

Ciklus filma na španskom u KC GradPripremili smo poseban filmski program u saradnji sa Instituto Cervantes de Belgrado. Drugu godinu zaredom prikazaćemo odabrane filmske naslove u bašti KC GRAD, sa titlovima na srpskom jeziku. Ulaz je slobodan.
 

Nedelja 30. avgust, 22h; Karmina ili mećava (2012), Pako Leon; Karmina je gospođa od 58 godina koja drži radnju u Sevilji gde se prodaju iberijski proizvodi.
  

Nakon što su je nekoliko puta opljačkali, i nije dobila odštetu od osiguravajuće kuće, smislila je način na koji može da povrati novac kako bi prehranila porodicu. I dok čeka da vidi kako će se realizovati njen plan, sedi u svojoj kuhinji i razmišlja o životu, poslu i čudima.

 

Nedelja 6. septembar, 22h

Kinez za poneti (2011), Sebastijan Borenštajn

Bez čuda život ne bio bio zanimljiv. Nikome, pa ni Robertu, namćorastom vlasniku gvožđare iz Buenos Ajresa i kolekcionaru bizarnih novinskih vesti. Jednog dana u blizini aerodroma Roberto pristaje da poveze Kineza koji, bez znanja jezika i samo na osnovu istetoviranog telefonskog broja , traži rođake u glavnom gradu Argentine.

Nedelja 13. septembar, 22h

Život je lak kada žmuriš (2013), David Trueba

Španija, 1966. Antonio je profesor koji koristi pesme Bitlsa na svojm časovima engleskog. Kada sazna da će Džon Lenon posetiti Almeriju povodom snimanja filma, odlučuje da ode tamo i da ga upozna. Usput upoznaje i Huana, šesnaestogodišnjeg mladića koji je pobegao od kuće, i Belen, dvadesetjednogodišnju devojku koja se čini da beži od nečega.

 

 

 Ciklus filma na španskom u KC Grad

Ciklus filma na španskom u KC Grad

 

 

Nedelja 20. septembar, 22h

Stokholm (2013) Rodrigo Sorogojen

Jedne noći, u diskoteci, ugledaš devojku, ludo se zaljubiš i kažeš joj to. Iako ne obraća pažnju na tebe, provodiš sa njom ostatak večeri i na kraju završite u krevetu. Šta bi se desilo ako sledećeg dana to više nije devojka kakva ti se učinilo da je? Jedne noći, u diskoteci, prilazi ti tipičan dečko koji ti kaže da je zaljubljen u tebe.

Nedelja 27. septembar, 22h

Muškarci na gotovs (2012), Sesk Gaj

Osmorica zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka svakodnevno upada u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta.

 

www.facebook.com/events/1624270561178621/