Home

VESTI

Ceremonija zatvaranja Cinema City

No Comments Film

Ceremonija zatvaranja festivala Cinema City

Juče je svečanom ceremonijom zatvaranja zvanično završen Festival filma i medija Cinema City.

 
Atmosfera ceremonije dočarala je uspehe svih dana festivala. Uz žiri, specijalne goste festivala, poput austrijskog ambasadora, dr Klemensa Koje, i podršku gradonačelnika Igora Pavličića, uručene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

 

Apsolutni pobednik je „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, film sa najviše osvojenih nagrada. Ovo ostvarenje smatra se najboljim po mišljenju žirija, publike, kao i akreditovanih novinara festivala Cinema City.
 
Pored ekipe pomenutog filma, publika je zaista velikim aplauzom pozdravila sve dobitnike nagrada. Nebojša Glogovac, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu u selekciji Nacionalna klasa, koji nije mogao da se pojavi zbog nastupa u predstavi, obratio se publici festivala pismom koje je pročitao reditelj pobedničkog filma, Srđan Koljević. Dirljivim i emotivnim pismom publici festivala obratio se i slavni irački reditelj, Mohamed Al Darađi. Oba obraćanja pozdravljena su iskrenim aplauzom prisutne publike.

 

 

Emir Kusturica
Emir Kusturica
 
 
Doprinoseći posebnosti ceremonije zatvaranja na sceni su se pojavili Emir Kusturica, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu u slekciji Exit Point, potom čuveni glumac Vlastimir Velisavljević, dobitnik specijalnog priznanja za umetnički doprinos u okviru takmičarskog programa ''Nacionalna klasa'', harizmatična Nikolina Đorđević, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu za film „32. decembar“, Saša Hajduković, dobitnik nagrade za najbolju režiju za film „32. decembar“.
 
Na sceni su se pojavili i dobitnici nagrada selekcije Up to 10.000 bucks: Dane Komljen, Louise Botkay Coucier, Zoran Tairović.
 

 
Ceremonija zatvaranja festivala Cinema City
Ceremonija zatvaranja festivala Cinema City
 
 

Festival je tokom osam dana predstavio više od 120 filmova, preko 30 premijera u tri takmičarske i 11 revijalnih selekcija. Festival se odvijao na pet lokacija, u Katoličkoj porti, Srpskom narodnom pozorištu, Dunavskom parku, Pozorištu mladih i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
 
Tokom osam dana festivala, Cinema City posetilo je više od 80 000 gledalaca, a vedro nebo, toplo vreme i kvalitetan program doprineli su izuzetnoj posećenosti u open-air bioskopima, jednoj od najjačih tačaka Cinema City festivala. Novosadska publika je naročito uživala u gostovanju slavne glumice i pevačice Džulijet Luis, koja je otvorila filmski program i nastupila na muzičkom otvaranju festivala 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
Od 5. do 12. juna ceo grad je, zaista, postao bioskop!