Home

VESTI

Bobu bob, Popu pop!

No Comments Film

FIST No.5Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se na Fakultetu dramskih umetnosti u periodu 13-15. novembra održati peti jubilarni Festival Internacionalnog Studentskog Teatra – FIST 05. FIST je festival koji su inicirali i iz godine u godinu kreiraju i organizuju studenti FDU-a sa katedre za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi. 

Za prethodne četiri godine Festival Internacionalnog Studentskog Tetra je posetilo preko 15 000 posetilaca što je potvrda neophodnosti postojanja jedne ovakve manifestacije u kulturnom životu glavnog grada.

Kao što smo već navikli publiku i ove godine FIST 05 u svom fokusu ima određeni društveni problem. Lajtmotiv i ključni pojam ovogodišnjeg festivala je sveprisutni problem “pop elitizma”.  

 

Bobu bob, Popu pop!

 
Kroz glavni program FIST-a 05, koji ove godine sačinjavaju četiri predstave od kojih dve dolaze iz Češke, a po jedna iz Danske i Bugarske, predstavićemo publici rad najpoznatijih evropskih pozorišnih akademija. Takođe, biće odigrana i predstava koja je nastala kao koprodukcija Festivala Internacinalnog Studentskog Teatra i Akademije za vizuelnu umetnost  Jerusalim iz Izraela čija je predstava “Ljudska priroda “osvojila grand pri FIST-a 04.

Pored glavnog programa FIST 05 će sačinjavati edukativni program u okviru kojeg će biti održano 5 radionica: radionica fotografije, menadžment  za umetnike, radionica režije i glume na kojoj će predavač biti Tomi Janežić i radionica kostima koja se već tradicionalno odvija pod pokroviteljstvom Gete instituta. Posebno izdvajamo radionicu vezanu za lutkarsko pozorište u okviru koje će gostovati predavač sa najprestižnije akademije za lutkarsko pozorište iz Bugarske. Osim pomenutog FIST 05 će ove godine ponuditi dve tribine koje će se baviti “pop elitizmom” a na kojoj će učešće uzeti stručnjaci iz oblasti sociologije i teorije kulture.

Uz prateće izložbe publika će biti u prilici da pogleda i ostale zanimljive i kreativne projekte koji sačinjavaju off program festivala. Takođe, s radom je otpočeo i FIST radio čiji program od 1. oktobra može da se prati putem interneta.

 

Budite odlučni, avangardni, radoznali, nepomirljivi, aktivni, mladi i dođite na jubilarni FIST 05 da zajedno kažemo “pop elitizmu”: Bobu bob,  Popu pop!

 

 

 

Više informacija na

www.fistbelgrade.com