Home

VESTI

„Anđeli i demoni” stižu u domaće bioskope

No Comments Film

„Anđeli i demoni" stižu u domaće bioskope

Film „Anđeli i demoni", nastao po romanu Dena Brauna, objavljenom 2000. godine, koji predstavlja početak priče o profesoru sa Harvarda i ekspertu na polju religijskih simbola, Robertu Lengdonu, stiže u domaće bioskope 13. maja.

Tim na čelu sa rediteljem Ronom Hauardom, koji stoji iza filmskog hita „Da Vinčijev kod", radio je i na realizaciji ostvarenja „Anđeli i demoni".

Tom Henks reprizira svoju ulogu harvardskog simbologa, koji još jednom otkriva da drevne sile u ostvarenju svojih ciljeva, ne prezaju ni od čega, pa čak ni od ubistva.

U filmu "Anđeli i demoni", Lengdon dobija poziv da poseti Švajcarski istraživački institut kako bi analizirao zagonetni simbol urezan na grudima ubijenog fizičara. Njegova otkrića vode ga do vekovima stare tajne organizacije – Iluminati.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ry3YlplkJyw|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Očajnicki pokušavajući da spase Vatikan od snažne tempirane bombe, Lengdon se u Rimu udružuje sa prelepom i tajanstvenom naučnicom Vitoriom Vetrom (koju tumači izraelska glumica Ajelet Zurer) i zajedno kreću u poteru kroz zapečaćene kripte, opasne katakombe, napuštene katedrale i najskriveniju odaju na zemlji – odavno zaboravljeno skrovište Iluminata.

Reditelj Ron Hauard nedavno je rekao da je ubeđen da će i Braunova knjiga i ovaj film podstaći ljude da odu u biblioteku ili na Internet da saznaju više o Berniniju, Galileju, njihovom odnosu sa Vatikanom, sa svetom umetnosti, naukom i sa misterijom Iluminata.

Glavne uloge u filmu "Anđeli i demoni" tumače Tom Henks, Ajelet Zurer, Juan MekGregor, Pjerfrančesko Favino.

 

Izvor:

b92.net